אופן ההכנה
עוגיות שומשום מתוקות עם מרקם קראנצ׳י
- לקליית השומשום – במחבת רחבה שמים את השומשום וקולים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהשומשום משנה את צבעו מלבן לחום בהיר (זהירות לא לשרוף).
- מסירים מהאש ומעבירים את השומשום לקערה שיתקרר.
- מקציפים יחד חמאה וסוכר, מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפיה לקערה נפרדת ומוסיפים קינמון ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את השומשום הקלוי וומערבבים.
- מעבירים לקערה עם תערובת חמאה סוכר וביצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 10 דק עד להזהבה.
- מוציאים וחותכים לחתיכות גסות.
- מצננים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה.