בכל שנה ביום האחרון של חג הפסח נצבט לי הלב מחדש כל כך חזק. למה לא יכולתי לבחור למי להיוולד? למה נגזר עליי להיות בן של אימא פולניה ואבא רומני? למה גדלתי בשכונה של צפונבונים מפונקים ללא מרוקאי אחד לרפואה? למה אני בקושי מחליף שתי מילים בשנה עם המרוקאים שיש לי ברשימת החברים בפייסבוק?
ואז לא מאחרות לבוא על הפיד התמונות מהמימונות אליהן הוזמנו חברים שלי. ריר מתחיל לטפטף בזווית הפה כמו בהתניה פבלובית והבטן משמיעה קולות מיוסרים. הו, מה לא הייתי מוכן לעשות עכשיו בשביל מופלטה, אחרי שבוע מהגיהינום?
השנה החלטתי שזהו, אני עושה מסיבת מימונה אשכנזית, ואפילו הצלחתי לחלץ מדודה שלי מתכון למופלטה שאינו נופל מטעמו המופלא של המעדן המרוקאי.
לדעתי, הוא אפילו טעים יותר...
בכל מקרה, נסו להכין אותו ותשפטו בעצמכם. עם טוויסט קטן אפשר להתחיל להכין את המופלטה האשכנזית כבר במהלך החג על טהרת מתכונים לפסח כשרים לחלוטין. איך? תגלו בהמשך...
איך מכינים?
ואם לא יכולים להתאפק כל החג עד המימונה ורוצים כבר עכשיו לנשנש מופלטה בכיף שלנו? אה, נו, מה הבעיה – פשוט מכינים את המתכון עם קמח מצה תופח.
שיהיה לכם בתיאבון!