רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
מופלטה - גרסת האשכנזים
מתכון

מופלטה - גרסת האשכנזים

כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

כמות ל-10-15 יחידות בערך

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

את המופלטה האשכנזית אפשר להתחיל להכין כבר במהלך החג, על טהרת פסח כשר לחלוטין. איך? תגלו בהמשך...

בכל שנה ביום האחרון של חג הפסח נצבט לי הלב מחדש כל כך חזק. למה לא יכולתי לבחור למי להיוולד? למה נגזר עליי להיות בן של אימא פולניה ואבא רומני? למה גדלתי בשכונה של צפונבונים מפונקים ללא מרוקאי אחד לרפואה? למה אני בקושי מחליף שתי מילים בשנה עם המרוקאים שיש לי ברשימת החברים בפייסבוק?

בצק למופלטהואז לא מאחרות לבוא על הפיד התמונות מהמימונות אליהן הוזמנו חברים שלי. ריר מתחיל לטפטף בזווית הפה כמו בהתניה פבלובית והבטן משמיעה קולות מיוסרים. הו, מה לא הייתי מוכן לעשות עכשיו בשביל מופלטה, אחרי שבוע מהגיהינום? 

השנה החלטתי שזהו, אני עושה מסיבת מימונה אשכנזית, ואפילו הצלחתי לחלץ מדודה שלי מתכון למופלטה שאינו נופל מטעמו המופלא של המעדן המרוקאי.

לדעתי, הוא אפילו טעים יותר...

בכל מקרה, נסו להכין אותו ותשפטו בעצמכם. עם טוויסט קטן אפשר להתחיל להכין את המופלטה האשכנזית כבר במהלך החג על טהרת מתכונים לפסח כשרים לחלוטין. איך? תגלו בהמשך...

איך מכינים?

  1. אל תוך קערה מכניסים ביצים, חלב, שמנת מתוקה, חמאה מומסת ותמצית וניל. מערבבים טוב טוב טוב במטרפה ידנית או עם בלנדר מוט במשך 3 דקות, עד שמקבלים תערובת קוהרנטית ומעט תפוחה.
  2. עכשיו מגיע השלב להוסיף קמח, אבקת סוכר וקצת מלח. חוזרים לערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות, או עד שמתקבלת תערובת קוהרנטית וחלקה להפליא.
  3. מעל להבה בינונית מחממים מחבת קטנה. מושחים אותה בחמאה ויוצקים כחצי מצקת מן התערובת. משטחים את התערובת כך שהמלית מקבלת עובי אחיד. חשוב לשחרר את השוליים מהדפנות של המחבת בעזרת כלי בישול שנוח לכם לעבוד אתו וכעבור דקה להפוך. עושים אותו דבר כדקה נוספת גם עם הצד השני. 
  4. הממ, נראה מוכן? זה הזמן להוציא את המופלטה האשכנזית שלנו מהמחבת ולמרוח אותה בממרח שאהוב עליהם – דבש, חמאה, סילאן, ריבת חלב, חמאת בוטנים, יו ניים איט!

ואם לא יכולים להתאפק כל החג עד המימונה ורוצים כבר עכשיו לנשנש מופלטה בכיף שלנו? אה, נו, מה הבעיה – פשוט מכינים את המתכון עם קמח מצה תופח.

שיהיה לכם בתיאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות