מצרכים למתכון מתכון לחלה

מצרכים למתכון
84 גרם סוכר לבן
25 גרם שמרים טריים
1 יחידה ביצה 1 לארג'
700 גרם קמח לבן
14 גרם מלח
315 גרם מים בטמפרטורת החדר
56 גרם שמן
84 גרם סוכר לבן
25 גרם שמרים טריים
1 יחידה ביצה 1 לארג'
700 גרם קמח לבן
14 גרם מלח
315 גרם מים בטמפרטורת החדר
56 גרם שמן

אופן הכנת מתכון מתכון לחלה - חלה מהממת שאי אפשר להפסיק לאכול

אופן ההכנה:

1. בתוך קערת המיקסר שמים - קמח+סוכר+מלח+שמרים מערבבים מעט מוסיפים מים ביצה ושמן (לא שמים את כול המים בבת אחת  אלא משאירים קצת בצד)

2. מתחילים לעבבב עם מהירות נמוכה מערבבים 2 דק' עד שהתערובת תתאחדה. אם בתחתית של הקערה נשאר קמח או שהוא לא התחבר זה סימן שצריך להוסיף את המים קצת מים (אבל אם אחרי 2 דקות אין קמח בתחתית אז אין צורך להוסיף מים)

3. עוברים למהירות הבאה ומערבבים קרוב ל-10 דקות עד שהבצק התאחד הוא חלק קצת דביק ונפרד מהדפנות של הקערה.

5. מקמחים מעט את משטח העבודה ומקפלים את הבצק כמו ספר (3 -2 קיפולים זה מספיק) למעצבים לצורה של כדור.

6. לוקחים קערה ומקמחים אותה מעט בתוך הקערה את הבצק ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח של הבצק

7. אחרי התפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים לצורה הרצויה 

8. ומעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (ומכסים במגבת) ונותנים התפחה של חצי שעה.

9. מברישים בביצה טרופה ושומשום

10. מתחילים לאפות בתנור שחומם מראש על 180 במשך 20 דק' לאחר מכן מסובבים את התבנית וממשיכים לאפות ל-10 דקות נוספות בחום של 170 

מצננים ומגישים 
בתאבון!


כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון למתכון לחלה
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

פיתות במחבת

כיף להכין עם המשפחה

פיצה טורטיה

פיצה טורטיה ב5 דקות הכנה ממרכיבים שיש בבית

מפרום

מפרום טריפוליטאי מסורתי מעולה! ממולאים עשירים ועסיסיים של בית, והטעם? חכו חכו

כשר לפסח

לאפות כשרות לפסח

קלה להכנה, נראת כמו לאפה רגילה וגם הטעם דומה מאוד

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!