רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
מרק עדשים ירוקות ושקדי מרק עבודת יד
מתכון

מרק עדשים ירוקות ושקדי מרק עבודת יד

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

מרק העדשים

שקדי מרק

אופן ההכנה

מנה בריאה ומנחמת שתחמם כל לב

אין מאכל יותר מנחם ובריא ממרק עדשים מקווה שתהנו

מרק העדשים

לטגן בסיר עם כף  1 בצל לבן קצוץ, עד להזהבה, להנמיך את האש ולהוסיף קוביות מ-2 גזרים ו -2 קישואים - לערבב והשאיר על הגז ל 5 דקות.
להוסיף 1.5 ליטר מים מהברז, להביא לרתיחה.
להוסיף כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית זרעי כמון (אפשר גם כמון טחון).
להוסיף צרור של כוסברה טריה קצוצה, 2 שיני שום ו-כפית ג'ינג'ר מגורד
אחרון חביב להוסיף כוס עדשים, להנמיך אש ולתת לעדשים להתבשל בערך 30 דקות.
לצנן מעט לטחון במוט בלנדר 

מומלץ! להגיש עם שקדי מרק - שהם רק תירוץ למרק או להכין בבית שקדי מרק ביתיים אפויים 

 

שקדי המרק

לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף מים, ביצה מלח ושמן.
ללוש לכדי בצק רך ונעים, מעט לח אך ממש לא דביק.הבצק צריך להיות אחיד-לא מתפורר, אם חסר מעט מים להוסיף.
לכסות את הבצק במגבת לחצי שעה.
לרדד את הבצק,על נייר אפיה לעובי דק של כ 3 מ"מ.
לחתוך את הבצק לקוביות קטנטנות.
הכניס לתנור, לאפות 8 דקות, להוציא, להפוך, להפריד בעדינות את שקדי המרק.
להכניס שוב להמשך אפיה ל10 דקות נוספות בחום 160 מעלות.

לכבות את התנור ולהשאיר אותם שם, אם תוציאו אותם, הם יתחסלו לפני שיגיעו למרק :)

בתאבון, נורית סיני

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.0) | 2 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות