רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לחם יפני
מתכון

לחם יפני

כ-30 דקות בינוני כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

לחם מושלם ואוורירי, שווה כל שניה של הכנה

בצק מקדים
50 גרם קמח עם כוס מים מהברז, לערבב ביחד בסיר שלא יהיו גושים ואז לחמם על הגז כ-3 דקות (נוצרת רביכה)
לקרר היטב! לא לשפוך על הקמח והשמרים כשזה חם כי זה יהרוס את השמרים


מתחילים
לקערת המיקסר להכניס:
- 550 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- כף מלח
- הרביכה הקרה
- רבע כוס שמן
לערבל כ-10 דקות, הבצק יוצא רך וגמיש – לא נוח לעבודה בשלב זה אבל זה אחלה לנו :)
אחרי כשעה וחצי התפחה, לחלק את הבצק ל-5-6 חתיכות שוות (אפשר לשקול) לרדד כל חתיכה ולהתחיל לגלגל כמו ג׳חנון, להניח בתוך תבנית עמוקה מפח, לשמן את התבנית, תבנית לחם בגודל של 35/10 ובגובה 10 לפחות.
להכניס כל ג׳חנון כזה לתבנית צמוד אחד לשני, למרוח חלמון ביצה מהול בקצת מים, בזהירות ובעדינות ולתת לו לתפוח שוב כחצי שעה עד שיכפיל נפח לגמרי.
להכניס לתנור חם -190 מעלות ולאפות כ-30 דקות.

שימו לב - ייתכן שאחרי שתוציאו מהתנור הלחם יאפה מאוד מבחוץ והחלק שבתוך התבנית לא יהיה שזוף, להוציא בזהירות מהתבנית, לכסות למעלה בנייר כסף ולהכניס שוב לתנור ל-5 דקות.

תהנו לבריאות זה שווה כל רגע של הכנה

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 3 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות