רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים
מתכון

תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים

כ-50 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

אוכל של אמא, מתכון ליום שישי, ביס שמחזיר אותך לילדות

המתכון הבא ללא ספק ישמח לכם את הלב ויחמם לכם את הבטן.

תבשיל ביתי של עוף עם זיתים וטעמים מרוקאים. התבלינים כל כך ריחניים שתחשבו שאתם מטיילים בשווקי מרוקו.

העוף רך ועסיסי, והזיתים מוסיפים נגיעה מלוחה שתשאיר חשק לעוד.

מתכון קל שכולו טעם! בואו נתחיל לבשל!

 

איך מכינים תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים

מתחילים...

מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח ומעט כורכום פעמיים, פעם ראשונה 20 דק', שופכים את המים ושמים חדשים שוב לעוד 20 דק', עושים על זה על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.

בסיר נפרד נטגן 2 גמבות לרצועות במשך חמש דק' עד לריכוך וצריבה של הפלפלים, לקצוץ את השיני שום ולהוסיף לסיר ולטגן ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
להוסיף את הקוביות לימון ולטגן עוד 2-3 דק' נוספות, להוסיף את העופות ולהשחים אותם משני הצדדים.
מוסיפים תבלינים - כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח. מערבבים אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם.

לאחר מכן מוסיפים את הזיתים מערבבים הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות, לאחר שהוא נהיה כמו "פלסטלינה", לוקחים כוס מים רותחים ומוסיפים לתוכה כף גדושה מרק עוף ושופכים לסיר.

משקשקים את הסיר ומוסיפים עוד כוס מים רותחים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה סגור ל-40 דק' על להבה נמוכה, לאחר 40 דק' פותחים את המכסה ומבשלים עוד 20 דק' נוספות ללא מכסה על מנת שהרוטב יצטמצם.

בהצלחה ובתיאבון 

 

הצעות הגשה לתבשיל עוף עם זיתים מרוקאים

  1. מגישים על קוסקוס אוורירי לארוחה בהשראה מרוקאית מסורתית.
  2. לארוחת ערב קלילה ומרעננת, מעל סלט טרי עם פרוסות עוף מתובל וזיתים.
  3. עוטפים את העוף והתוספות בפיתות מחוממות לארוחת צהריים.
  4. לארוחת ערב צבעונית ומזינה, הגישו עם ירקות צלויים כמו גזר וקישואים.
  5. לארוחת ערב דשנה, הניחו את העוף על פירה בטטה.
ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.2) | 18 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים

סחיטה של מיץ לימון תוסיף המון

לפני ההגשה, סוחטים מיץ לימון טרי על העוף כדי לתת בעיטה מרעננת וחריפה.

סחיטה של מיץ לימון תוסיף המון

שלבו זיתים שחורים וירוקים

למנה מושכת מבחינה ויזואלית וטוויסט בטעם, שלבו זיתים ירוקים ושחורים.

שלבו זיתים שחורים וירוקים

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בהחלט אפשר. רק הקפידו להתאים את זמן הבישול בהתאם לבחירה וקחו בחשבון את העובדה שחזה עוף מתבשל הרבה יותר מהר משוקיים.
אפשר להחליף את הזיתים בצלפים או עגבניות מיובשות לקבלת פרופיל טעם דומה.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות