רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים

מתכון

תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים

כ-50 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

אוכל של אמא, מתכון ליום שישי, ביס שמחזיר אותך לילדות

מתחילים...

מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח ומעט כורכום פעמיים, פעם ראשונה 20 דק', שופכים את המים ושמים חדשים שוב לעוד 20 דק', עושים על זה על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.

בסיר נפרד נטגן 2 גמבות לרצועות במשך חמש דק' עד לריכוך וצריבה של הפלפלים, לקצוץ את השיני שום ולהוסיף לסיר ולטגן ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
להוסיף את הקוביות לימון ולטגן עוד 2-3 דק' נוספות, להוסיף את העופות ולהשחים אותם משני הצדדים.
מוסיפים תבלינים - כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח. מערבבים אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם.

לאחר מכן מוסיפים את הזיתים מערבבים הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות, לאחר שהוא נהיה כמו "פלסטלינה", לוקחים כוס מים רותחים ומוסיפים לתוכה כף גדושה מרק עוף ושופכים לסיר.

משקשקים את הסיר ומוסיפים עוד כוס מים רותחים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה סגור ל-40 דק' על להבה נמוכה, לאחר 40 דק' פותחים את המכסה ומבשלים עוד 20 דק' נוספות ללא מכסה על מנת שהרוטב יצטמצם.

בהצלחה ובתיאבון 


ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים מומלצים
מה בסיר אינסטגרם
טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות