רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
מתכון לבולונז
מתכון

מתכון לבולונז

כ-60 דקות בינוני כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים לבולונז לפי הטעם

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון לבולונז עם פסטה אחת המנות הכיפיות והמנחמות! אז תצטיידו באחד המרכיבים החשובים ביותר ליצירת הבולונז המושלם - סבלנות - ובואו נצא לדרך.

מומלץ להכין את המתכון בסיר גדול, על מנת ליצור את העושר האמיתי של בולונז איכותי.
תמיד אפשר לשמור חלק במקפיא או פשוט להנות מהבולונז במשך השבוע, המנה המושלמת שתיקח אתכם מישראל ישר לאיטליה.

מתכון לבולונז המושלם - הכנת הבסיס לרוטב

  1. חותכים לקוביות קטנות את הבצל הגזר ואת ענף הסלרי - כאן יש לכם עוד אופציה שאנחנו אישית מעדיפים, והיא להשתמש במיקסר ולטחון את המרכיבים יחד.

  2. שמים סיר גדול על האש ונותנים לו להתחמם במשך דקה, מוסיפים 5 כפות של שמן זית.

  3. מחכים שהשמן יתחמם ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מוסיפים את הבצל הגזר והסלרי שחתכנו (או טחנו), ומערבבים היטב עד שהמרכיבים עטופים היטב בשמן, נבשל  כ-10 דק׳ עד שהירקות יוציאו את כל הטעמים שלהם.

מוספים את הבשר לבסיס הבולונז שלנו

  1. כעת נוסיף את הבשר לסיר וננסה לפרק ולהפריד אותו ככל שניתן, הבשר צריך להיות כמה שיותר קטן בכדי ליצור רוטב חלק ואחיד.

  2. לאחר שהבשר שינה את צבעו והתבשל נוסיף בערך כפית מלח (תמיד אפשר להשתמש במלח אטלנטי), חצי כפית אורגנו (לא חובה) והכי חשוב את כוס היין הלבן.

  3. נביא את התבשיל לרתיחה (אש גבוהה) ונחכה עד שמתאדה האלכוהול מהיין, זה ייקח לנו משהו כמו 5-7 דקות עד שהבועות הלבנות של היין יעלמו.

  4. ברגע שאין בועות לבנות אפשר להתקדם ולהוסיף את בקבוק רסק העגבניות, אם אין ברסק עגבניות בזיליקום שווה להוסיף כמה עלים טריים... במקום רסק העגבניות מומלץ להשתמש בפאסאאה של MUTTI 

  5. נוסיף קצת פחות מרבע כפית פלפל שחור (עדיף גרוס) נערבב טוב טוב ונוסיף כוס מים רותחים. מערבבים שוב, ומתחילים להרגיש את הקסם קורה.

שלב העמקת הטעמים, סבלנות היא המצרך החשוב בהכנת בולונז

  1.  ננמיך את הלהבה לאש קטנה למשך 30 דקות עם מכסה, מומלץ לערבב בעדינות כל 10 דקות זה יסייע לבשר הטחון להתבשל בצורה אחידה.
     
  2. לאחר 30 דקות נסיר את המכסה נערבב טוב טוב וננסה לזהות גושי בשר טחון סוררים שפספסנו ונפרק אותם בעדינות.
     
  3. זוכרים מה אמרנו על סבלנות במתכון לבלונז טוב? משאירים את הסיר לעוד 20-30 דקות בלי מכסה ומערבבים כל כמה דקות, אם הרוטב מאבד מהנוזלים שלו ומצטמצם יותר מידי תמיד אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.

מכינים את הפסטה ומערבבים עם הבולונז

  1. מוספים לסיר מים שהרתחנו מראש ומבשלים פסטה לבחירתכם לפי הוראות היצרן. (מומלץ להוסיף כף שטוחה של מלח למים).
     
  2. נסנן את הפסטה ונשמור 2 כפות ממי הבישול.
     
  3. ניקח מחבת רחבה ונוסיף מהבולונז שלנו ומהפסטה בהדרגה עד לקבלת היחס פסטה-רוטב המועדף עליכם. ניתן להוסיף ממי הבישול של הפסטה לרוטב,העמילן יחבר לנו את הרוטב והפסטה ביחד.
     
  4. לערבב טוב, ולהגיש חם! אחרי הביס הראשון תבינו שזה כל כך שווה את ההשקעה!

אם הכנתם ונהנתם כתבו לנו בתגובות :)

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 3 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת מתכון לבולונז

בחירת הבשר הנכון לספגטי בולונז

תמיד עדיף לטחון בשר שהוא לא ״רזה״ מידי עדיף שיהיה לנו בשר עם כמות סבירה של שומן, הבולונז שלנו יוצא רך יותר ועם טעם עשיר יותר, מי שאוהב יכול להשתמש גם קצת בבשר כבש.

בחירת הבשר הנכון לספגטי בולונז

למקסם את הטעם של הבולונז

כל דקה שתתנו לרוטב על הגז מעבר ל 60 דקות שבמתכון האלה הוא יחזיר לכם בטעמים עמוקים יותר, אם יש לכם זמן אתם יכול לתת לרוטב עד שעתיים יותר, שוב, אם נגמרו הנוזלים להוסיף בין חצי כוס לכוס מים והמשיך בישול, אם אתם רעבים המשיכו :)

הצעת הגשה לבולונז

קודם כל והכי חשוב כוס יין אדום ומפנק ליד זה, אפשר בקערה או בצלחת שטוחה, לשים כמות יפה של ספגטי ומעל עוד כף של רוטב ישר מהסיר, ארוחה מושלמת ללא ספק.

הצעת הגשה לבולונז

שאלות נפוצות להכנת המתכון

פטוצ'יני, לינגוויני, טליאטלה, פפרדלה יו ניים איט, כל פסטה שיש לה שטח פנים רחב, מתאימה לרוטב כבד יותר כמו בולונז מהסיבה שהרוטב יכול להיצמד לפסטה ובמקרה שלנו רוטב אדום ונהדר עם חתיכות בשר קטנות. אגב, לדעתנו הפסטה הכי מתאימה לבולונז היא פפרדלה :)
בעיקרון תסמכו על החבילה שתעניק לכם את זמן הבישול הנכון אבל התחילו לתזמן כאשר המים מגיעים לרתיחה. רוב הפסטות מבושלות תוך 8 עד 12 דקות. בדקו את הפסטה לאחר כ -4 דקות בישול על ידי טעימה ממנה. קשה לתת זמני בישול מדויקים מכיוון שצורות שונות ועובי הפסטה ישפיעו על זמן הבישול. צפו בתהליך הבישול של הפסטה בקפידה, פסטה יכולה להתבשל יתר על המידה מהר מאוד. פסטה צריכה להיות עדינה אך עדיין יציבה כשאוכלים אותה, מה שהאיטלקים מכינים "אל דנטה". מה שבטוח, קחו חתיכת פסטה מהסיר שימו בפה ותרגישו. חשוב תמיד לזכור - מיד לסנן את הפסטה מהמים שכן הפסטה תמשיך להתבשל גם לאחר שכיביתם את הגז. תהליך זה ימשיך גם לאחר שהיא הוצאה מהמים במשך דקה או שתיים.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות