רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
רוטב ויניגרט
מתכון

רוטב ויניגרט

כ-5 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

רכיבים לרוטב ויניגרט

סוגי חומץ ויניגרט (בחרו אחד)

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

רוטב ויניגרט על בסיס חומץ ושמן זית הוא רוטב קליל לסלטים, בעל טעם עשיר ובריא ללב, הולך מצויין עם סלטים המכילים ירקות או פירות.

לכל סוג חומץ יש רמת חומציות שונה שיכולה להשפיע על הטעם של הרוטב, כל סוג של סלט ״אוהב״ חומץ אחר.

ברגע שתתחילו להכין רוטב ויניגרט בבית, לא תחזרו לגרסה הקנויה. כל מה שצריך הוא לערבב כמה מרכיבים בסיסיים, ובסופו של דבר תקבלו רוטב לסלט מדהים, קל להכנה וללא חומרים משמרים!

רוטב הויניגרט שתכינו יישמר בין שבוע לשבועיים במקרר, ולכן ממש שווה את ה-5 דקות שלוקח להכין אותו. 

באיזה חומץ כדאי לכם להשתמש ברוטב ויניגרט

אין באמת תשובה אחת לשאלה הזאת כל אחד מסוגי החומץ מתאים למשהו אחר אנחנו ננסה לעשות לכם קצת סדר אבל אנחנו תמיד ממליצים ללכת עם התחושת בטן ולנסות הכל, מקסימום נצליח.

רוטב ויניגרט בלסמי

שימוש בחומץ בלסמי ייתן לכם רוטב נועז ומתקתק, הולך מצויין על סלטים ירוקים המכילים הרבה עלים עם פירות, כמו תפוחים, תותים ואפרסקים. 

רוטב ויניגרט יין אדום

שימוש בחומץ יין אדום ייתן לכם רוטב עם טעם דומיננטי בפה, הולך מצויין עם ירקות מלאי טעם, עגבניות, פלפלים, זיתים, גבינת פטה, בגדול סלטים יווניים ואיטלקיים .
תקבלו תוצאה דיי זהה עם חומץ תפוחים רק שזה יהיה קצת יותר מתוק ועם טעם מיוחד של תפוחים, חומץ שרי גם דיי מזכיר חומץ יין אדום אבל פחות אגרסיבי בטעם.

רוטב ויניגרט יין לבן

שימוש בחומץ יין לבן ייתן לכם רוטב עם טעם עדין, הולך מצויין עם ירקות עדינים, מלפפונים, קישואים, קולורבי ועוד, אנחנו ממש אוהבים את החומץ הזה ובגדול הוא מתאים כמעט לכל סלט.

הכנת רוטב ויניגרט 

  1. מערבבים בקערה רבע כוס חרדל גרגרים, רבע כוס דבש, רבע כוס של החומץ שבחרתם, מלח ופלפל שחור גרוס 

  2. מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 

  3. ממשיכים לערבב תוך הוספת שמן הזית בזילוף איטי כדי ליצור מרקם קרמי לרוטב.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת רוטב ויניגרט

הסוד להכנת רוטב וינגרט מושלם

הוספת שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי ערבוב הינו הליך חשוב בהכנת הרוטב, בהליך זה אנו הופכים את הרוטב שלנו לאמולסיה (תחליב) הומוגנית, קרמית, ועשירה.

הסוד להכנת רוטב וינגרט מושלם
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון רוטב יוגורט לסלט
כ-8 דקות קל כשר חלבי
תמונה של מתכון טחינת שקדים
כ-5 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון רוטב קיסר
כ-5 דקות קל כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות