רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פנקייק שיבולת שועל
מתכון

פנקייק שיבולת שועל

כ-20 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

פנקייק שיבולת שועל מושלם שיהפוך את ארוחת הבוקר שלכם למזינה ובריאה הרבה יותר, מתכון קל שיספק לכם פנקייק אוורירי, רך ובריא

הבעיה עם הפנקייק המסורתי היא שהבלילה היא בעיקר שילוב של קמח לבן וסוכר, עם כמה שזה טעים הם מכילים בעיקר פחמימה פשוטה שתגרום לעליית הסוכר בדם, זה ייתן לכם פרץ אנרגיה אך ישאיר אותכם רעבים זמן קצר לאחר מכן. 

הוספת דגנים מלאים פותרת את הבעיה זו. שיבולת שועל מלאה בסיבים תזונתיים והיא מקור טוב לחלבון (חצי כוס שיבולת שועל לא מבושלת מכילה כ- 4 גרם סיבים ו -6 גרם חלבון), שניהם נותנים לך אנרגיה ארוכת טווח, בנוסף הם מכילים כמה ויטמינים ומינרלים וזה תמיד בריא לכם :)

הסוד לפנקייק שיבולת שועל רך ואוורירי

השרייה היא המפתח, על מנת להבטיח שהשיבולת שועל לא תפריע למרקם הקליל והכיפי של הפנקייק, כל שעליכם לעשות הוא לערבב את שיבולת השועל עם חלב ולתת להם לנוח במשך 10 דקות בזמן שאתם מכינים את המרכיבים האחרים שלכם. מה שיקרה בתהליך ההשריה הוא ששיבולת שועל תתרכך ותחל להתפרק, מה שמבטיח שהפנקייקים שלכם לא יהיו קשים ושיבולת שועל תהיה קלה יותר לעיכול.

איך מכינים פנקייק שיבולת שועל?

  1. ערבבו כוס שיבולת שועל וכוס חלב אחת בקערה גדולה. תנו להם ״לעמוד״ במשך 10 דקות כדי ששיבולת השועל תתרכך. 

  2. המיסו כף חמאה ללא מלח והניחו אותה בצד להתקרר.

  3. הוסיפו את החמאה, 2 הביצים וכף סוכר לחלב ושיבולת השועל, וטורפים היטב עד לאיחוד המרכיבים. 

  4. הוסיפו 2/3 כוס קמח לבן, 2 כפיות אבקת אפייה, 1/4 כפית מלח, ו 1/4 כפית קינמון טחון (אם רוצים), וטורפים היטב עד שאין גושים ויש לכם בלילה חלקה, שימו לב: לא לערבב יתר על המידה. 

  5. תנו לבלילה לעמוד עוד 5 דקות. 

שמים את הפנקייקים על המחבת

  1. בחירת המחבת - השתמשו במחבת שטוחה עם שוליים נמוכים שיהיה קל להפוך את הפנקייקים, כדאי להשתמש במחבת מברזל יצוק או מחבת non-stick (עם שכבה שמונעת הדבקה)

  2. מחממים את מחבת על אש בינונית, ברגע שהמחבת חמה מרחו מעט חמאה או ספריי שמן.

  3. שפכו מן הבלילה כמות לפי גודל הפנקייק שתרצו, אנחנו בדר״כ שמים רבע כוס בלילה.

  4. המתינו עד שהקצוות יחלו לשנות את צבען לחום יותר ובועות יחלו להיווצר במרכז ובצדדים, זה לוקח בערך דקה או שתיים, הופכים וממתינים בערך 2 דקות נוספות. והופה מוכן.

  5. חשוב - מרחו מעט חמאה או שמן לפני כל אצווה של פנקייקים. 

  6. כל מה שנותר לכם הוא לשים את התוספות האהובות עליכם ולהגיש :)

בתאבון

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פנקייק שיבולת שועל

הצעת הגשה לפנקייק

מה תוספות שאפשר להתאים לפנקייק הטעים הזה, מעולה עם עם פירות טריים (אוכמניות, פטל, תות) ומעט סירופ מייפל אמיתי, לאוהבי הבוטנים מריחה של חמאת בוטנים, מידי פעם שבא לכם לגוון נסו את השילובים הבאים קינמון וחמאה, חמאת שקדים וגרנולה. מבטיחים ששום אופציה לא תאכזב!

הצעת הגשה לפנקייק

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בלילת הפנקייקים יכולה להישאר במקרר עד 3 ימים במיכל ואקום ללא אוויר, ניתן גם להקפיא את הבלילה עד כחודש ימים, זה אף פעם לא מחזיק אצלנו יותר משעה :)
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון עוגת קרפים
כ-25 דקות קל כשר חלבי
תמונה של מתכון דונאטס ביתי
כ-35 דקות קל כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות