רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
זלביות
מתכון
כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

לטיגון

לזלביות

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מה זה זלביות? סופגניות תימניות מטורפות וכל כך טעימות, קבלו את המתכון המקורי לזלביות, הכנת הבצק כל קלה, מתפיחים, מטגנים ונהנים! מנה שמתאימה לחנוכה

אין דבר יותר ורסטילי מזלביות זה יבוא טוב עם חריף, חמוץ, מתוק ומה שרק תרצו, עם ממש מעט עבודה תהפכו לאמני זלביות כאילו עכשיו עליתם מתימן, זה יוצא כל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לנשנש אחת אחרי השניה.

את הבצק של הזלביות מכינים בדרך כלל בידיים, אבל אפשר גם במיקסר  וזה יוצא פשוט מעולה 

איך מכינים זלבית תימנית?

  1. התחילו בלנפות קילו קמח אל קערה גדולה

  2. הוסיפו אל הקמח 4 כוסות מים פושרים ו2 כפות שמרים, 2 ביצים ,שקית אבקת אפיה, כף סוכר והתחילו לערבב היטב בערך 3-4 דקות

  3. זה הזמן להוסיף כף מלח שטוחה המשיכו לערבב וללוש הכל עד לקבלת תערובת אחידה

  4. שימו לב, המרקם של הבצק צריך להיות דביק, אם הבלילה יבשה הוסיפו קצת מים בהדרגה

  5. עטפו את הבצק בניילון נצמד, תנו לבצק לטפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את הנפח שלו 

מטגנים את הזלביות 

  1. מחממים מחבת עם שמן על אש גבוהה

  2. הניחו קערת מים לידכם, הרטיבו את הידיים וקירצו מהבצק כדור בגודל של כדור מטקות בערך

  3. הכניסו את האצבע לתוך הבצק ועשו חור באמצע והופ הכניסו לשמן הרותח, אין מה להפוך כל רגע, כשהצד התחתון זהוב הפגו את הזלביה

  4. זהו יש לכם זלביות, טעימות אווריריות! מומלץ לאכול חם :)

עם מה אוכלים זלביות?

  • רסק וסחוג חריף

  • דבש הולך מעולה 

  • קערה עם מיץ לימון טרי וסחוג 

  • שמנת השילוב המושלם

  • סוכר לבן

כל מה שנותר לכם זה להחליט עם מה אתם רוצים לאכול ולתבול את הזלביה!

בתאבון :)

 

ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם

ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת זלביות

טיפ לטיגון בבית

כשמטגנים על כיריים ביתיות, יש לטגן את הבצקים בקבוצות קטנות – כדי למנוע ירידה של טמפרטורת השמן ולאפשר להכל להיטגן באופן שווה מכל צדדיו. בזמן הטיגון השגיחו על טמפרטורת השמן, והגבירו או הנמיכו את הלהבה לפי הצורך.

טיפ לטיגון בבית

שאלות נפוצות להכנת המתכון

השיטה שאנחנו משתמשים בה דר״כ היא לזרוק לשמן הרותח קוביית לחם בגודל של כ-2X2 ס"מ: אם היא משחימה תוך דקה, לא פחות ולא יותר – השמן בטמפרטורה שמתאימה לטיגון. אפשרות נוספת היא לעקוב אחר גודל הבועות: השמן צריך לבעבע סביב האוכל.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות