רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
ספינג׳ מרוקאי
מתכון

ספינג׳ מרוקאי

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

לטיגון

רכיבים

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מה זה ספינג׳? סופגניות מרוקאיות מטורפות וכל כך טעימות, קבלו את המתכון המנצח לספינג׳, הכנת הבצק כ״כ קלה, מתפיחים, מטגנים ונהנים! מתכון קלאסי לחנוכה

בואו נתחיל בלהגיד שאל תספרו את הקלוריות במתכון הזה, זה יוצא כל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לנשנש אחת אחרי השניה.

את הבצק של הספינג׳ מכינים בדרך כלל בידיים, אבל אפשר גם במיקסר, אנחנו ממליצים לא לפחד להתלכלך ולהרגיש כמו סבתא מרוקאית, זה כל הכיף! 

איך מכינים ספינג׳ מרוקאי?

  1. התחילו בלנפות חצי קילו קמח אל קערה גדולה

  2. הוסיפו אל הקמח 2 כוסות מים פושרים ו3 כפיות שמרים חצי כוס סוכר והתחילו לערבב היטב בערך 3-4 דקות

  3. זה הזמן להוסיף כפית מלח שטוחה, ביצה, רבע כוס שמן וכפית וודקה, המשיכו לערבב וללוש הכל עד לקבלת תערובת אחידה

  4. שימו לב, המרקם של הבצק צריך להיות דביק, אם הבלילה יבשה הוסיפו מים בהדרגה

  5. עטפו את הבצק בניילון נצמד, תנו לבצק לטפוח רבע שעה, אחרי רבע שעה לושו אותו היטב, עטפו אותו שוב ותנו לו ״לנוח״ עוד רבע שעה

מטגנים את הספינג׳ 

  1. כשהבצק מקבל בועות הכינו ממנו כדורים קטנים והניחו על נייר אפיה

  2. הכניסו את האצבע לתוך הבצק ועשו חור באמצע והופ הכניסו לשמן הרותח, אין מה להפוך כל רגע, כשהצד התחתון שחום הפגו את הספניג׳

  3. מומלץ לאכול חם :)

זהו יש לכם ספינג׳, טעים אוורירי ומושחט!

כל מה שנשאר זה להכין קערה של סוכר ולתבול את הספינג'!

בתאבון :) 

 

ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם

ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת ספינג׳ מרוקאי

טיפ לטיגון בבית

כשמטגנים על כיריים ביתיות, יש לטגן את הבצקים בקבוצות קטנות – כדי למנוע ירידה של טמפרטורת השמן ולאפשר להכל להיטגן באופן שווה מכל צדדיו. בזמן הטיגון השגיחו על טמפרטורת השמן, והגבירו או הנמיכו את הלהבה לפי הצורך.

טיפ לטיגון בבית

שאלות נפוצות להכנת המתכון

השיטה שאנחנו משתמשים בה דר״כ היא לזרוק לשמן הרותח קוביית לחם בגודל של כ-2X2 ס"מ: אם היא משחימה תוך דקה, לא פחות ולא יותר – השמן בטמפרטורה שמתאימה לטיגון. אפשרות נוספת היא לעקוב אחר גודל הבועות: השמן צריך לבעבע סביב האוכל.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות