רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לזניה צמחונית
מתכון

לזניה צמחונית

כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

לזניה צמחונית מלאה בכל טוב של ירקות רכים ורוטב עגבניות עשיר וקל להכנה - מתכון ללזניה סופר טעים וקל להכנה לארוחת הערב הטעימה ביותר שיש!

מי בכלל צריך בשר שיש גבינות כל כך טעימות, המתכון הזה ניתן להתאמה על בסיס הירקות שזמינים לכם במקרר, תוצאה טעימה ומפנקת ביותר מובטחת אם תעקבו אחר הצעדים.

את המתכון הזה ניתן להכין בכמה גרסאות: 

גרסה ללזניה ללא חלב המתאימה לטבעוניים

החליפו את הריקוטה והביצים בריקוטה שקדים והיפטרו מגבינת הפרמזן, זה נותן אחלה של תוצאה וטעים ממש, אנחנו עושים את זה לא מעט פעמים בארוחות שישי בשריות

גרסה ללזניה ללא גלוטן 

השתמשו באטריות לזניה ללא גלוטן או השתמשו בירקות במקום שכבת האטריות לזניה, חתכו פרוסות ארוכות ודקות של חצילים או קישואים וצלו אותם על המחבת עד שיאבדו את רוב הלחות שלהם ככה הם יצליחו להפריד את השכבות מבלי להתמזג אל הרוטב

שנתחיל?

הכנת האטריות של הלזניה

  1. הרתיחו סיר גדול עם מים מומלחים בכף של מלח גס

  2. הכניסו את האטריות אל הסיר ובשלו לפי ההוראות שעל גבי האריזה. אנחנו ממליצים להוריד את הפסטה מהאש 2 דק לפני בכדי לקבל אל-דנטה מושלם. 

  3. הוציאו את האטריות ושטפו אותם במים קרים על מנת לעצור את הבישול שלהם, סדרו אותם על מגש, הניחו אותם זה לצד זה ולא אחד על השני על מנת שלא ידבקו, מרחו אותם במעט בשמן זית וכך ישמרו על צורתם עד להרכבת הלזניה

הכנת רוטב העגבניות

  1. חממו תנור ל- 180 מעלות בכדי לחסוך זמן בהמשך. 

  2. קצצו את כל הירקות לקוביות בגודל ס״מ וחצי בערך, שמרו על גודל אחיד של הירקות כדי שזמן הבישול שלהם יהיה אחיד

  3. חממו מחבת גדולה בעלת דפנות על להבה בינונית ושימו 2 כפות של שמן זית. לאחר שהשמן חם הוסיפו את הבצל אל המחבת ערבבו עד שהבצל שקוף.

  4. כתשו 3 שיני שום והוסיפו אל המחבת, הוסיפו גם גמבה, קישוא ופטריות בשלו במשך משהו כמו 8 דקות עד שהירקות מתרככים אבל לא עד הסוף

  5. הוסיפו את העגבניות המרוסקות אל המחבת ובשלו עד שהרוטב מסמיך והנוזלים מצטמצמים בחצי, משהו כמו 5 דקות.

  6. הוסיפו כמה עלי בזיליקום ופלפל שחור.

הכנת מילוי הגבינה

  1. בקערה ערבבו את הריקוטה הביצים וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

הרכבת הלזניה

  1. קחו תבנית בינונית שאפשר להכניס לתנור, הכי יפה יוצא עם תבנית שקופה אבל לא חובה, מרחו עליה מעט שמן בכדי למנוע הידבקות

  2. שכבת רוטב: שימו שכבת רוטב בגובה ס״מ בערך 

  3. שכבת לזניה: פזרו את אטריות הלזניה בצורה אחידה וצרו שכבה 

  4. שכבת גבינה: מרחו מחצית ממילוי הגבינה שהכנתם

  5. שכבת רוטב: שימו שכבת רוטב בגובה ס״מ בערך 

  6. חזרו על שלב 4, 5 ו-6 פעם נוספת. 

  7. כסו את תבנית בייר אלומיניום  והכניסו לתנור ל-20 דקות 

  8. הסירו את הכיסוי, פזרו את חצי כוס גבינת הפרמזן שנותרה, אם יש לכם מוצרלה אפשר גם להוסיף והחזירו לתנור לעוד 15 דקות.

  9. תנו ללזניה להתקרר מעט והגישו.

מוכן! בתאבון

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת לזניה צמחונית

להכין את הרוטב מראש

אם אתם יודעים שאתם הולכים לארח אתם יכולים בכיף להכין את הרוטב אפילו עד 3 ימים מראש ולפני הארוחה להכין השכבות ולדחוף לתנור, יוצא מושלם!

אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות