רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קיש תרד וגבינות
מתכון

קיש תרד וגבינות

כ-25 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

לבצק

למלית

אופן ההכנה

קיש תרד וגבינות מפנקות, טעים בטירוף וסופר קל להכנה. אם אתה אוהבים קישים וגם אוהבים תרד שווה מאוד לנסות את המתכון הזה, לא תתאכזבו

הכנו לכם מתכון מושלם לקיש תרד עם גבינת ריקוטה פטה ופרמזן שמתאים לכל ארוחה, אפשר ואף מומלץ להכין את הבצק בעצמכם במתכון הזה, אבל אם אין לכם זמן או שאתם סתם מתעצלים אפשר להשתמש בבצק פריך שקונים בסופר.

אפשר להשתמש בכל גבינה מגורדת שתרצו אנחנו חושבים שפרמזן נותן את הטעם הטוב ביותר כאן, אבל אתם לגמריי יכולים להשתמש בקשקבל, אם תרצו תוכלו להחליף את הריקוטה בגבינת שמנת, אבל הריקוטה מחמיאה ומרימה את התרד למעלה.

רגע לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה בקוטר 24" שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.

הכנת הבצק לקיש

  1. הכניסו אל הבלנדר שלכם את הקמח, 100 גרם חמאה וכפית מלח

  2. הפעילו את הבלנדר עד שאתם מקבלים פירורים, לאחר מכן הוסיפו את הביצה וכף מים קרים עד שנוצרים גושי בצק בבלנדר

  3. הוציאו את הבצק מהבלנדר ולושו אותו מעט והכינו ממנו כדור, עטפו בניילון נצמד ותנו לו לנוח שעה במקרר

  4. אחרי שהבצק נח, רדדו אותו על משטח מקומח לעיגול דק בעובי של קצת פחות מחצי ס״מ, סדרו אותו על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם המזלג, הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש

אפיית הבצק לקיש

  1. חממו תנור ל 170 מעלות

  2. הניחו נייר אפיה על הבצק הקר והמחורר, מלאו את הנייר אפיה בכל קטניות שאתם רוצים, אנחנו שמים שעועית בדר״כ (עושים את זה על מנת שהבצק לא יעלה)

  3. הכניסו לתנור ל 15 דקות

  4. הוציאו מהתנור והסירו בעדינות את הקטניות ואת נייר האפייה, הכניסו שוב לתנור למשך 3-4 דקות עד שהבצק נהיה זהוב 

  5. הוציאו מהתנור ותנו לבצק להתקרר לטמפרטורת החדר.

איך מכינים קיש תרד וגבינות? 

  1. חתכו את הבצל לקוביות קטנות.

  2. במחבת גדולה חממו 3 כפות שמן זית 

  3. הוסיפו את הבצל, טגנו עד שהבצל מתחיל לקבל צבע זהוב

  4. הוסיפו את חבילת התרד, הנפח יצטמצם במהרה אל דאגה, ערבבו במשך 4 דקות

  5. תבלו במלח ופלפל הורידו מהמחבת והניחו את התכולה במסננת, עד שכל הנוזלים יוצאים מהתערובת

  6. בקערה שימו את תערובת התרד, רבע כפית אגוז מוסקט, גבינת הריקוטה וגבינת הפטה, ערבבו היטב

  7. ערבבו היטב בקערה נפרדת חצי כוס שמנת לבישול, חצי כוס חלב, 2 ביצים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כף קמח, ואת גבינת הפרמזן

החלק הכיפי, הרכבת קיש התרד 

  1. חממו תנור ל 180 מעלות

  2. על הבצק החי אפוי שהכנתם, שימו את תערובת התרד ומעליה את תערובת הביצים, שימו לב שלא תגיעו עד לסוף הקיש אלא רק על לשלות רבעי גובה

  3. הכניסו לתנור למשך 35 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב

  4. תנו לקיש התרד והגבינות המושלם שהכנתם להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה.

בתאבון!

אם אתם מחפשים עוד מתכונים של קישים נהדרים, הכנו לכם סיכום של קישים לחג השבעות

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת קיש תרד וגבינות

הכנת קיש תרד וגבינות ללא גלוטן

אפשרי לגמריי להחליף את הקמח ב ״קמח כרגיל״ (קמח ללא גלוטן), התוצאה נפלאה לא פחות!

הכנת קיש תרד וגבינות ללא גלוטן

שאלות נפוצות להכנת המתכון

אם אין לכם תרד או שפשוט אהבתם את המתכון ובא לכם לנסות משהו חדש, תוכלו להשתמש בעלי מנגולד :)
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות