רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קיש בטטה
מתכון
כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

לבצק

למלית

לתערובת הביצים

אופן ההכנה

קיש בטטה עם גבינת פטה ומוצרלה, קיש מנצח לכל הדעות טעים בטירוף וסופר מתאים לחג השבועות. אם אתם אוהבים קישים וגם בטטה קבלו מתכון מהיר וקל

קיש בטטה הוא אחד הקישים האהובים עלינו. אנחנו מכינים אותו בכל ארוחת שבועות ולפעמים גם סתם ככה לארוחת ערב או בראנץ', מומלץ ביותר להכין את הבצק בעצמכם במתכון הזה, זה באמת מהיר וקל, אבל ניתן גם לקנות חבילת בצק פריך מוכן.

לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.

אפשר להשתמש בכל גבינה במתכון הזה, אם תרצו תוכלו להחליף את המוצרלה בגבינה צהובה, אנחנו אוהבים את העדינות של גבינת המוצרלה אבל אם תרצו טעם יותר עמוק ומעניין הוסיפו מעט גבינת פקורינו או פרמז'ן, במתכון הזה.

הכנת הבצק לקיש

  1. הכניסו אל הבלנדר שלכם את 240 גרם קמח, 150 גרם חמאה, חצי כפית מלח, וחצי כפית סוכר

  2. הפעילו את הבלנדר עד שאתם מקבלים פירורים, לאחר מכן הוסיפו את הביצה וכף מים קרים. כאשר נוצרים גושי בצק בבלנדר עיצרו אותו

  3. הוציאו את הבצק מהבלנדר ולושו אותו כדקה בצורת עיגול, עטפו בניילון, ותנו לו ״לנוח״ חצי שעה במקרר

  4. לאחר חצי שעה, רדדו את הבצק על משטח מקומח לעיגול דק בעובי של קצת פחות מחצי ס״מ, סדרו אותו על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם מזלג

  5.  הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש, מינימום 10 דקות

איך מכינים קיש בטטה? 

  1. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לריבועים, הרתיחו אותם בערך 10 דקות עד להתרככות

  2. קלפו ופרסו את 2 הבצלים לרצועות דקות יחסית

  3. חממו מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית על להבה בינונית 

  4. טגנו את רצועות הבצל עד שהן שקופות, הוסיפו 2 שיני שום ואת קוביות הבטטה שהרתחנו תבלו במעט מלח ופלפל והשאירו על הגז עד שאין נוזלים כמעט (שלא ירטיב את הבצק של הקיש)

  5. תנו לתערובת להתקרר בערך 15 דקות על מנת שלא יקרישו את הביצים במפגש ביניהם, בינתיים נכין את תערובת הביצים

  6. ערבבו היטב בקערה שמנת מתוקה, 2 ביצים, חצי כפית מלח, קצת פלפל לבן שתמיד משתלב היטב עם שמנת ובטטה, כף קמח ואגוז מוסקט

הרכבת קיש הבטטה ולתנור

  1. חממו תנור ל 180 מעלות והוציאו מהמקפיא את תבנית הקיש שעליה הבצק

  2. הכניסו את הבצק ל 10 דקות לתנור והוציאו אותו, (עושים זאת ע״מ שלא יירטב הבצק)

  3. סדרו את תערובת הבטטה והבצל על הבצק ופזרו מעל חתיכות של גבינת פטה וגבינת מוצרלה, נסו לשמור על מראה אסטטי 

  4. שפכו את תערובת הביצים שהכנתם על הכל שימו לב לא למלא עד סוף הבצק בערך עד ל ¾ גובה התערובת עם הביצים תתנפח מעט לכן השאירו רווח

  5. הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב

  6. תנו לקיש הביטה המושלם שהכנתם להצטנן כ-10 דקות לפני הגשה.

בתאבון!

אם אתם מחפשים עוד מתכונים של קישים נהדרים, הכנו לכם סיכום של קישים לחג השבעות

ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.2) | 6 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת קיש בטטה

למה כדאי להכין קיש בטטה

בנוסף להיותו טעים בטירוף, בטטות עשירות להפליא בבטא-קרוטן, נוגד החמצון האחראי לצבע הכתום הבהיר של הירק. למעשה, כוס אחת (200 גרם) בטטה כתומה אפויה עם הקליפה מספקת יותר משבע פעמים את כמות הבטא-קרוטן שהמבוגר הממוצע זקוק לה ביום. עוד יתרונות: מזין מאוד, משפר את בריאות המעיים, משפר את תפקוד המוח, תומך במערכת החיסונית.

למה כדאי להכין קיש בטטה

הכנת קיש בטטה ללא גלוטן

אפשרי לגמריי להחליף את הקמח ב ״קמח כרגיל״ שהוא קמח ללא גלוטן, התוצאה נפלאה לא פחות!

הכנת קיש בטטה ללא גלוטן

שאלות נפוצות להכנת המתכון

אם אין לכם בטטה או שפשוט אהבתם את המתכון ובא לכם לנסות משהו חדש, אפשר להחליף את הבטטה בפטריות, פרחי ברוקולי או אפילו חבילת עלי תרד (מקפיצים במחבת עד שהנוזלים נעלמים)… רק שמרו על יחס זהה בין כמות הבטטה במתכון לירק שבחרתם :)
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות