רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קיש עגבניות שרי וגבינת עיזים
מתכון

קיש עגבניות שרי וגבינת עיזים

כ-30 דקות קל כשר חלבי
מה בסיר - אתר המתכונ...
מה בסיר - אתר המתכונים המוביל בישראל

מצרכים למתכון

תיבול

לקיש

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

קיש שרי עם גבינת עיזים תום ריחנית וטעימה של מחלבת אלטו, טעים בטירוף ומתאים לחג השבועות, קבלו מתכון זריז שלא ישאיר אף חך אדיש.

אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה גבינת עיזים, ומה יותר נפלא מלשלב את זה עם קיש עגבניות שרי מתקתקות, מתאים לארוחת בוהוריים (בראנץ׳) ארוחת ערב וגם לכל ארוחה שביניהם :)

בשביל לשמור על המתכון הזה קליל קנו בצק פריך מוכן מהסופר והשתמשו בו (וודאו שהוא מתאים למאפים מלוחים)

לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.

הכוכב של המתכון הזה זה הגבינה, ממליצים להתשתמש בגבינת תום של מחלבת אלטו

הבצק לקיש

  1. פתחו את חבית הבצק הפריך סדרו אותו  בעדינות על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם המזלג, הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש

איך מכינים קיש עגניות וגבינת עיזים? 

  1. קלפו ופרסו את 2 הבצלים לרצועות דקות יחסית

  2. חממו מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית על להבה בינונית 

  3. טגנו את רצועות הבצל עד שהן שקופות, זה הזמן להוסיף שן שום גדולה או 2 לחובבי השום, תבלו במלח ופלפל והשאירו על הגז עד שאין נוזלים כמעט (שלא ירטיב את הבצק של הקיש)

  4. הוסיפו עלים טריים של טימין או זעתר לפי הטעם וערבבו

  5. תנו לתערובת להתקרר על מנת שלא יקרישו את הביצים במפגש ביניהם

  6. בינתיים נכין את תערובת הביצים ערבבו היטב בקערה שמנת מתוקה, 2 ביצים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כף קמח ואגוז מוסקט

הרכבת קיש העגבניות ולתנור

  1. חממו תנור ל 180 מעלות והוציאו מהמקפיא את תבנית הקיש הבצק

  2. סדרו את תערובת הבצל והשום על הבצק ופזרו מעל הכל את גבינת העיזים

  3. שפכו את תערובת הביצים שהכנתם על הכל שימו לב לא למלא עד סוף הבצק התערובת עם הביצים מכיוון שהיא תתנפח מעט לכן - השאירו מעט רווח

  4. סדרו עגבניות שרי שלמות בצורה אסתתית וגרדו עוד גבינת עיזים מעל לפי הטעם

  5. הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב

  6. תנו לקיש העגבניות המושלם שהכנתם להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה.

המתכון בשיתוף מחלבת אלטו, תהנו ובתאבון :)

לעוד מתכונים עם גבינות של מלבת אלטו לחצו כאן

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון פשטידת בצל
כ-40 דקות קל כשר חלבי
תמונה של מתכון קיש ברוקולי
כ-20 דקות קל כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות