רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
כרובית בתנור
מתכון

כרובית בתנור

כ-20 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים

קרעי כרובית

משרה לסטייק כרובית

אופן ההכנה

הכנו לכם את המדריך המלא לכרובית בתנור, בתוך המתכון תוכלו למצוא את כל שיטות שונות ומתכונים קלים להכנת כרובית מעולה בתנור

יש לכם כרובית ויש לכם תנור, האמת שאתם לא צריכים הרבה יותר מזה על מנת להכין לכם ארוחה מפוארת, הכרובית הוא הירק הטרנדי ביותר לאחרונה ולגמריי בצדק. 
הכנו לכם מתכון שתוכלו להשתמש בו בכל פעם שיש לכם כרובית, באמת שזה יותר סוג של מדריך של כל מה שניתן לעשות עם כרובית בתנור

איך לשטוף את כרובית?

השרו את כל ראש הכרובית במים עם כף מלח, האידיאל הוא להשרות למשך שעה ואז לשטוף פעם או פעמיים במים בלבד, אם אתם לחוצים בזמן השרו 10 דקות עם מים חמים (לא רותחים) עם מלח.
בצורה הזאת כל החרקים יוצאים וכל החול ואתם מקבלים כרובית נהדרת ומוכנה לעבודה

כרובית שלמה בתנור

  1. חממו תנור ל 200+ מעלות
  2. אל סיר גדול הכניסו את ראש הכרובית, עם הראש למטה, מלאו במים והשאירו את קצה הכרובית 3-4 ס״מ מחוץ למים, הוסיפו כפית מלח גדושה.
  3. הדליקו את הגז, ברגע שהמים רותחים העבירו לאש בינונית/נמוכה ותנו לכרובית משהו כמו 10 דקות להתרכך
  4. הוציאו את הכרובית בזהירות ושימו לב שהיא נשארת שלמה, ייבשו את הכרובית 
  5. העבירו לנייר אפיה, מרחו בשמן זית את הכרובית, בנדיבות, פזרו מלח גס מעט פלפל שחור גרוס 
  6. הכניסו לתנור עד שהכרובית מזהיבה, בערך 20 דקות, והופ יש לכם כרובית בתנור רכה חמאתית ומושלמת  
  7. הגישו עם שמנת חמוצה או טחינה עם הרבה לימון

קרעי כרובית בתנור

  1. המתכון הזה הוא המהיר ביותר להכנה, ואם תשאלו אותנו גם הטעים ביותר
  2. חממו תנור ל200 מעלות
  3. חתכו את פרחי הכרובית השטופה לחתיכות בגודל של 2-4 ס״מ 
  4. אל קערה הוסיפו 4 שיני שום לפרוסות, הוסיפו שליש כוס שמן זית, 2 כפיות מלח (עדיפות לאטלנטי או הימלאיה), חצי כפית צ׳ילי גרוס, 2 ענפי טימין טריים או חצי כפית טימין יבש וערבבו היטב
  5. הוסיפו את פרחי הכרובית אל הקערה וערבבו היטב עד שכל התיבול נדבק היטב אל הכרובית
  6. פזרו את הכרובית על תבנית התנור והכניסו לתנור עד שהכרובית זהובה בערך לכ20 דקות
  7. לא חובה אבל זה ואו, פזרו 3 כפות פרמז׳ן או גבינת פטה איך שמוציאים את זה מהתנור

סטייק כרובית בתנור

  1. חממו תנור ל200 מעלות
  2. קחו את הכרובית השטופה וחתכו את הכרובית לפרוסות בעובי 2-3 ס״מ
  3. להכנת המשרה ערבבו היטב 3 כפות סויה, כף צ׳ילי מתוק, 2 כפות שמן שומשום, 2 שיני שום כתושות, חצי כפית ג׳ינג׳ר, רבע כפית פלפל שחור גרוס, חצי צרור כוסברה קצוצה, כפית דבש, שליש כוס שמן זית  
  4. את הסטייק כרובית נשים במשרה למשך 10 דקות מינימום ללילה שלם מקסימום
  5. הניחו את סטייק הכרובית על תבנית האפיה ואפו למשך 10 דקות על כל צד
  6. כשהכרובית יוצאת מתנור ישר סוחטים חצי לימון מעל הכל על מנת לקבל חמיצות רעננה
  7. הגישו עם רוטב השמנת ועגבניה מגורדת או עם טחינה גולמית או רגילה

רוטב שמנת חמוצה לכרובית בתנור

לדעתנו זה הרוטב במוצלח ביותר עם כרובית, אם יש לכם סחוג או פלפל חריף זה עוזר

  1. גרדו עגבניה אחת או שתיים
  2. אל קערה קטנה הכניסו 2 קופסאות שמנת, ערבבו אותן היטב עד שהשמנת נראית קרמית מאוד
  3. מעל הוסיפו את העגבניה ומעל הוסיפו את החריף אל תערבבו

 

עכשיו אתם בטוח יודעים מה לעשות עם הכרובית שלכם :) 
תהנו ובתאבון!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת כרובית בתנור

איך לבחור כרובית?

בניגוד להרבה ירקות מסובכים כאן זה ממש קל, כדאי שהכרובית תהיה בינונית או גדולה יותר, ככל שהכרובית לבנה יותר היא טריה יותר, ככל שפרחי הכרובית צמודים יותר היא איכותית יותר. הימנעו מכרובית עם סימנים שחורים על ראש הפרחים שלה, זה אומר שחיי המדף שלה הולכים ליותר קצרים ושהיא לקראת סוף חייה

איך לבחור כרובית?
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות