רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגה שיש
מתכון
כ-20 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

עוגה שיש טעימה וקלה לייצור זו בעלת איזון מושלם של טעמי וניל ושוקולד.אתה לא צריך לבחור איזה מהם אתה רוצה!

עוגה שיש היא קינוח קלאסי אמריקאי, מושלם לימי הולדת, תה אחר הצהריים או סתם סיפוק למתוק.

עם אפקט השיוש והטעמים המשולבים של וניל ושוקולד, אתם תאהבו כל ביס!

3 תוספות מדהימות להגשה עם עוגה שיש

  1. כוס גלידת וניל
  2. קצפת ביתית טרייה
  3. מיקס פירות יער טריים

3 דרכים טעימות להעשרת עוגה שיש

  1. הוסיפו כמה אגוזים לבלילה שלכם - פקאן, אגוזי מלך או אגוזי לוז הולכים נהדר עם שוקולד וניל.
  2. מירחו מעט ממרח אגוזי לוז על העוגה כדי להוסיף טוויסט מיוחד של טעם.
  3. מכסים את העוגה עם קצפת ביתית ופירות יער טריים לגרסת קיץ מקסימה.

איך מכינים את עוגת השיש המושלמת?

  1. מחממים את התנור ל -180 מעלות. משמנים תבנית 23 ס"מ עם נייר אפייה בתחתית
  2. משמנים גם את נייר האפייה.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את השמנת את החמאה והסוכר יחד במהירות בינונית-גבוהה, בערך 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים היטב אחרי כל ביצה ורק לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.
  5. בקערה אחרת, מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  6. מוסיפים את קערת היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מוסיפים חלב ומערבבים את הבלילה עד לשילוב.
  8. בקערה נפרדת מערבבים יחד את אבקת הקקאו ומים רותחים עד לשילוב ואחידות.
  9. לוקחים 1/3 מבלילת עוגת הוניל ושופכים אותה בקערה נפרדת. מערבבים 1/2 מבלילת השוקולד עם בלילת הוניל.
  10. מערבבים את שאר בלילת השוקולד בקערה נפרדת.
  11. שופכים את בלילת הוניל לתבנית המוכנה, ואחריה בלילת השוקולד. השתמש בסכין כדי לסובב את השוקולד והוניל יחד כדי ליצור את אפקט השיש.
  12. אופים את העוגה למשך 50-60 דקות, עד שקיסם שיניים שהוחדר במרכז העוגה יוצא נקי.
  13. מקררים את העוגה בתבנית למשך 15 דקות, ואז מוציאים אותה עד להתקררות מוחלטת.

טיפים נוספים לעוגת השיש המושלמת

ניתן להכפיל את המתכון להכין שתי עוגות בבת אחת. במקרה זה, השתמשו בתבנית 25 ס"מ. על מנת לקבל את אפקט השיש המושלם, הימנע מערבוב יתר בעת ערבוב הבלילות השונות זו לזו.

אחסון וחימום של עוגת השיש

שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר בכלי אטום או עוטפים היטב בניילון נצמד. אפשר גם להקפיא את העוגה על ידי עטיפה הדוקה בניילון נצמד ולאחר מכן ברדיד אלומיניום. ניתן לשמור במקפיא עד חודשיים. בעת חימום חוזר, הניחו לעוגה להפשיר בטמפרטורת החדר למשך מספר שעות ולאחר מכן לחמם מחדש בתנור ב-150°C למשך 10-15 דקות.

עובדה מעניינת על עוגה שיש

הידעתם שעוגה שיש במקור היא סוג של עוגה שנעשתה על ידי ערבוב של עוגת וניל ועוגת שוקולד יחד? המונח "עוגת שיש" לא תועד עד סוף המאה ה-19, אבל העוגה הייתה קיימת שנים רבות לפני כן!

תיהנו מעוגת השיש הטעימה והיפה שלכם עם המשפחה והחברים שלכם!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגה שיש

תנו לחמאה להגיע לטמפרטורת החדר.

זה מקל על ערבוב החמאה עם הסוכר ומאפשר בלילה חלקה יותר. הקפידו להניח את החמאה לפחות שעה לפני שילוב החומרים.

תנו לחמאה להגיע לטמפרטורת החדר.

השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם העוגה מוכנה

הדרך הטובה ביותר לבדוק אם העוגה אפויה במלואה היא להשתמש בקיסם. נעצו את הקיסם במרכז העוגה ואם היא יוצאת נקייה, זה אומר שהוא אפוי לחלוטין.

השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם העוגה מוכנה

שאלות נפוצות להכנת המתכון

עטפו את שאר העוגה בניילון נצמד או שמרו אותה במיכל אטום. עדיף לאחסן אותה בטמפרטורת החדר וזה יכול להישמר עד 4 ימים. אתם יכולים גם להקפיא אותה עד חודשיים.
כמובן! אתם יכולים להוסיף עוד אבקת קקאו אם אתם רוצים טעם שוקולדי חזק יותר. מתכון זה מעניק איזון טוב בין הווניל לשוקולד, אז הגדילו את כמות אבקת הקקאו בהתאם לטעמכם האישי.
כן, אתה יכול להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום בקמח רגיל במתכון זה.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות