רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת שיש בהירה
מתכון

עוגת שיש בהירה

כ-15 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

עוגת וניל קלילה ורכה סובבה עם סרטי שוקולד, מושלמים לכל אירוע.200 תווים דקות.

מי לא אוהב את השילוב הקלאסי של שוקולד ווניל?
עוגת השיש הקלה והפלאפית הזו בטוח תהיה חביבת הקהל בכל מפגש או כפינוק מיוחד למשפחה.
הוספנו טיפים כיצד להשיג את עוגת השיש המושלמות, אז בואו נתחיל!

אפשרויות הגשה לעוגת שיש בהירה

  1. מגישים עם שליכטה של קצפת ופירות יער טריים.
  2. חותכים את הפרוסות לריבועים קטנים יותר ומעל מטפטפים רוטב שוקולד או רוטב קרמל.
  3. מחממים את פרוסות העוגה במיקרוגל או בתנור למשך מספר שניות ומגישים עם כוס גלידת וניל.

3 וריאציות ייחודיות לנסות עם עוגת שיש בהירה

  1. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים לבלילת העוגה לטוויסט אגוזי.
  2. הכינו את בלילת השוקולד בעזרת שוקולד מריר לטעם עשיר יותר.
  3. במקום לאפות בתבנית עוגה, אופים את העוגה כקאפקייקס עם קצת שוקולד צ׳יפס.

איך להכין עוגת שיש בהירה טעימה?

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה של 20 ס"מ.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה המרוככת והסוכר עד להשתלבות.
  3. מקציפים פנימה את הביצים בזה אחר זה, ואחריה תמצית הוניל והחלב.
  4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד שהכל משולב במלואו.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את אבקת הקקאו ומים רותחים יחד כדי ליצור משחה. מוסיפים לבלילת העוגה, תוך ערבוב עד לשילוב מלא.
  6. שופכים את הבלילה לתוך תבנית העוגה, לסירוגין בין בלילת העוגה לבלילת שוקולד כדי ליצור אפקט שיש.
  7. מסובבים קלות את הבלילה בערת סכין עד לקבלת אפקט משויש.
  8. אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה חומה מוזהבת ושקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
  9. נותנים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 15 דקות לפני ההגשה.

טיפים נוספים לשכלול עוגת שיש בהירה

אנו ממליצים לנפות את הקמח לפני שמוסיפים אותו לתערובת, מכיוון שזה יסייע במניעת יצירת גושים. בנוסף, הקפידו לא לערבב יתר על המידה את בלילת העוגה, מכיוון שזה יכול לגרום לעוגה קשה וצפופה. לבסוף, לקבלת עוגת לחה, נסו להוסיף כמה כפות שמנת חמוצה לבלילה.

איך מאחסנים עוגת שיש בהירה

העוגה הזו תישמר הכי טוב בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.

להקפאה, עוטפים את העוגה היטב בניילון נצמד ובנייר אלומיניום לפני שמירה במקפיא עד 3 חודשים.
להפשרה, מוציאים את העוגה מהמקפיא ונותנים לה להפשיר לחלוטין בטמפרטורת החדר.

איך אפשר להפוך לפרווה?

מחליפים את החלב בחלב סויה או שקדים

האם ידעתם?

במאה ה-18, הכנת עוגת שיש הייתה משימה כל כך מייגעת, שרק בעלי ההון יכלו להרשות לעצמם. העוגה הזו הייתה סמל של יוקרה ומעמד.

תיהנו מכל ביס של עוגת השיש הבהירה הטעימה הזו, עוגה בעלת סמל משפחתיות שתאגד את כל המשפחה סביב השולחן לכוס קפה טוב.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(2.0) | 1 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגת שיש בהירה

השתמשו במרכיבים בטמפרטורת החדר

וודא שכל המרכיבים מובאים לטמפרטורת החדר. זה עוזר להכל להתערבב טוב יותר ומבטיח שלעוגה תהיה אפייה אחידה יותר. אנו ממליצים להוציא את החמאה מהמקרר שעה לפני האפייה.

השתמשו במרכיבים בטמפרטורת החדר

החליפו את הבלילות

להחליף את בלילות הווניל והשוקולד בתבנית העוגה כדי ליצור את אפקט השיש המובהק. השתמש בכף או בשקית זילוף כדי לסייע בהפיכת התהליך ליותר מדויק.

החליפו את הבלילות

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להקפיא את העוגה. עטפו אותו בחוזקה בניילון נצמד ונייר אלומיניום לפני האחסון במקפיא עד 3 חודשים. כדי להפשיר, הוציאו את העוגה מהמקפיא ותנו לה להפשיר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
רעיון מצויין! נסו ציפוי קרם חמאה פשוט או ציפוי גבינת שמנת או ציפוי שוקולד
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות