רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פטה כבדי עוף
מתכון

פטה כבדי עוף

כ-30 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

מתכון קל ופשוט לפטה כבדי עוף מושלמים. מנה נהדרת לכל אירוע ממרכיבים פשוטים

פטה כבדי עוף הוא בחירה אלגנטית לכל אירוע. זה פתיח מושלם לאירוח או חטיף קליל לחלוק עם חברים. החלק הטוב ביותר הוא, שזה כל כך קל להכין! הנה מתכון מהיר ופשוט שבטוח יצא לכם טוב! אחלה מתכון להרשים את האורחים.

אפשרויות הגשה לפטה של כבדי עוף

  1. פרוסות בגט קלוי משוחות בשמן זית ושום
  2. קרקרים
  3. ריבת בצל

3 רעיונות להגשת כבדי עוף

  1. מגישים עם כוס יין לבן צונן וכמה פרוסות בגט קלוי.
  2. מניחים אותו עם טפטוף דבש מעל ומגישים עם תפוח ירוק חתוך. הטעמים המתוקים משלימים את הפטה העשיר.
  3. משלבים עם כמה תפוחי אדמה מבושלים ובצל לארוחה דשנה ומספקת.

איך להכין פטה כבדי עוף?

  1. יש לשטוף את כבדי העוף ולנגבם אותם עם מגבת נייר עד שהם יבשים. מסירים גם כן כל קרום לבן או פגמים.
  2. במחבת גדולה ממיסים את הנטורינה על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים והשום ומבשלים עד שהם רכים וזהובים. מעבירים את התערובת לצלחת ומניחים אותה בצד.
  3. מוסיפים למחבת את כבדי העוף, טימין ועלי הדפנה. מבשלים עד שהכבד חום זהוב ומבושל מספיק. מוסיפים את הברנדי ומבשלים עד שהוא כמעט מתאדה.
  4. מכבים את האש ומוציאים את עלי הפדנה והטימין. נותנים לתערובת להתקרר מספר דקות.
  5. בעזרת מעבד מזון, מערבבים את תערובת כבדי העוף עד שהיא חלקה. מוסיפים את תערובת הבצל והשום ומערבבים שוב.
  6. וודאו שלא נותרו חתיכות גדולות במחית.
  7. טועמים את התערובת ומוסיפים מלח ופלפל לטעמכם.
  8. מעבירים את הפטה לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
  9. לפני ההגשה, מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה (אופציונאלי).
  10. מגישים עם לחם קלוי או קרקרים.

עוד על פטה של כבדי עוף

כבדי עוף הם מקור נהדר לברזל וויטמינים B12 ו- A.

איך לאחסן פטה של כבדי עוף?

כדי לאחסן שאריות פטה כבדי עוף, מכסים אותו בניילון נצמד ושומרים במקרר עד 3 ימים. אפשר גם להקפיא עד 3 חודשים במקפיא.

עובדה מהנה על פטה של כבדי עוף

האם ידעתם שפטה של כבדי עוף מתוארכת לרומא העתיקה והוגשה פעם לאלים? בדקו אותנו!

 

עכשיו כשאתם יודעים להכין את פטה כבדי העוף המושלם הזה, זו מנה שלא תצא לכם מהמטבח. תיהנו ממנה כחטיף, מנת פתיחה או כמנה מפוארת של ארוחת ערב.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פטה כבדי עוף

אל תבשלו את כבדי העוף יתר על המידה

חשוב לזכור, מבשלים את הכבדים עד שהם חומים מבחוץ אך עדיין ורודים באמצע. אם הם מבושלים יתר על המידה, הם יהפכו יבשים ומגורענים.

אל תבשלו את כבדי העוף יתר על המידה

הוסיפו את הברנדי בהדרגה

הוסיפו מעט מהברנדי בכל פעם כדי למנוע שריפה והידבקות לתבנית.

הוסיפו את הברנדי בהדרגה

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בעוד שמתכון זה קורא באופן ספציפי לכבדי עוף, אפשר להחליף אותו בכבד בקר אם אתם מעדיפים. זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לסוג הכבד בו אתם משתמשים.
כן, אם אין לכם ברנדי בהישג יד או שאתם לא רוצה להשתמש בו, אתם יכולים להשאיר אותו בחוץ. זה מוסיף טעם נחמד לפטה, אבל זה לא חיוני.
המתכון הזה לוקח כ- 30 דקות להכנה אבל צריך לזכור שהפטה צריך קירור של לילה במקרר.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות