רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פשטידת ירקות
מתכון

פשטידת ירקות

כ-45 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

למילוי

לבצק

אופן ההכנה

פשטידת הירקות הטעימה הזו היא דרך מושלמת לאכול את הירוקים שלכם. הגישו אותה חמה עם סלט ירוק כתוספת לארוחה שלמה ובריאה.

פשטידת ירקות כזאת מושלמת לארוחת בראנץ' עצלה בסוף השבוע או לארוחת ערב ביום חול כזו עוד לא ראיתם.
פשטידה עמוסה בירקות טריים והיא דרך נהדרת להגניב כמה ירקות נוספים לתזונה שלכם.

3 רעיונות נהדרים של תוספות להגיש עם פשטידת ירקות

  1. סלט ירוק פשוט בתיבול סחיטת מיץ לימון ומעט שמן זית.
  2. בטטה קלויה, עם מעט קינמון וטיפטוף דבש.
  3. פרוסת לחם שום חם.

3 דרכים מיוחדים להגשת פשטידת ירקות

  1. מחליפים את הבסיס העוגה בבסיס בצק עלים.
  2. מוסיפים שכבה של מוצרלה טרייה פרוסה על גבי הירקות המבושלים לפני ששופכים על תערובת הביצים.
  3. מפנקים את פשטידת הירקות עם קומץ ארוגולה טרייה לרעננות לאחר האפייה.

איך מכינים פשטידת ירקות

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, החמאה והמלח עד שהתערובת דומה לפירורים גסים. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהבצק מתכנס.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומגלגלים את הבצק לעובי של כ -5 מ"מ. מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית הפשטידה, לוחצים אותו למטה לתחתית ולצידי התבנית גם כן.
  4. מחממים שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים 2-3 דקות או עד להתרככות.
  5. מוסיפים את הקישואים והפלפלים ומבשלים 3-4 דקות נוספות או עד שהירקות רכים.
  6. מוסיפים את עגבניות השרי והתירס ומבשלים עוד דקה.
  7. בקערה בינונית, מקציפים יחד את הביצים, החלב, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל השחור.
  8. מניחים את הירקות המבושלים באופן שווה על תחתית הפשטידה ושופכים את תערובת הביצים מעל.
  9. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהבסיס חום זהוב והמילוי יציב.
  10. מניחים את הפשטידה בצד להתקרר כמה דקות לפני שמגישים.

מידע נוסף על פשטידת ירקות

ניתן להכין את פשטידת הירקות הזו עם כל שילוב של ירקות שאתם אוהבים. נסו להוסיף פטריות, תרד או אפילו בטטות חתוכות לקוביות לתערובת. אתם יכולים גם להשתמש בכל סוג של גבינה מגוררת שאתם מעדיפים, כמו צ'דר או פרמזן.

איך מאחסנים פשטידת ירקות

אחסנו שאריות במקרר עד שלושה ימים. חממו מחדש בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פשטידת ירקות

כדי להבטיח בסיס מדהים לפשטידה, השתמשו בחמאה קרה ובמים קרים

זכרו, רכיבים קרים מונעים היווצרות גלוטן בבצק. זה עוזר ליצור בסיס פשטידה רך ומדהים

כדי להבטיח בסיס מדהים לפשטידה, השתמשו בחמאה קרה ובמים קרים

השתמשו בחלב דל שומן או רזה במקום חלב רגיל לגרסא דלת שומן

החלפה פשוטה וקלה של חלב תפחית משמעותית את כמות השומן והקלוריות במתכון.

השתמשו בחלב דל שומן או רזה במקום חלב רגיל לגרסא דלת שומן

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן! אפשר להכין את הפשטידה עד יום מראש ולאחסן אותה במקרר עד שאתם מוכנים לאפות אותה. פשוט מכסים את העוגה בניילון נצמד לפני האחסון במקרר.
כן בהחלט אפשר! רק הקפידו לעטוף את הפרוסות הבודדות בניילון נצמד לפני שתניחו אותם בשקית או קופסא. ניתן להקפיא את הפשטידה עד חודשיים.
כן, אפשר! רק הקפידו להפשיר את הירקות ולנקז את כל הנוזלים מהירקות היטב לפני השימוש בהם.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות