רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
סלט קינואה אדומה
מתכון

סלט קינואה אדומה

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

סלט מרענן ובריא העשוי עם קינואה אדומה עמוסת חלבון וירקות טריים. מושלם לארוחת צהריים מהירה

מחפשים סלט מרענן ובריא? אתם במקום הנכון. סלט קינואה אדומה היא המנה המהירה והקלה המושלמת לארוחת הצהריים או תוספת שתעיף אתכם לשמיים!

הצעות הגשה לסלט קינואה אדומה

  1. מגישים עם דגים או עוף בגריל
  2. מגישים כתוספת עם המטבח המזרח תיכוני או הים התיכוני
  3. מתפנקים מארוחת צהריים קלה ומהירה

3 דרכים לשרת סלט קינואה אדומה

  1. מגישים עם עוף בגריל
  2. מפזרים גבינת פטה מפוררת או גבינת עיזים
  3. מוסיפים עלי זעתר טריים או טימין

איך להכין סלט קינואה אדומה

  1. יש לשטוף את הקינואה האדומה מתחת למים קרים במסננת רשת דקה ולנקז היטב
  2. מביאים מים וקינואה לרתיחה בסיר בינוני. מנמיכים את האש לנמוך, מכסים בעזרת מכסה ומבשלים 15-20 דקות עד שהמים נספגים
  3. מורידים מהאש ונותנים לקינואה האדומה להתקרר מעט
  4. בקערה גדולה, מערבבים את הבצל האדום, העגבניות, המלפפון, הפטרוזיליה והנענע
  5. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל השחור
  6. מוסיפים את הקינואה המבושלת לתערובת הירקות ושופכים את הרוטב מעל החלק העליון ומערבבים

למה לבחור בקינואה אדומה?

קינואה אדומה היא מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים וחומרים מזינים חיוניים. קינואה היא גם נטולת גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת לאנשים הסובלים מצליאק או רגישות לגלוטן.

מידע על אחסון סלט קינואה אדומה:

ניתן לאחסן את הסלט הזה במיכל אטום אוויר במקרר עד 3 ימים. לא לשכוח לערבב לפני ההגשה.

 

האם ידעתם שקינואה נחשבת בעבר לקדושה על ידי האינקה ואף שימשה בטקסים דתיים?

 

 

תיהנו מסלט הקינואה האדומה הטעימה הזוזה כארוחת צהריים מהירה או כתוספת מרעננת.
בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת סלט קינואה אדומה

הפכו את זה לטבעוני

עבור גרסה טבעונית או ללא חלב, המנעו מהוספת גבינת פטה או השתמשו באלטרנטיבה טבעונית.

הפכו את זה לטבעוני

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להשתמש בכל סוג של קינואה שאתם מעדיפים במתכון הזה. קינואה לבנה היא הזן הנפוץ ביותר, אך קינואה אדומה בעלת טעם אגוזי ויכולה להוסיף צבע נחמד לסלט.
כן, קינואה נטולת גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותה למרכיב נהדר לאנשים עם צליאק או רגישות לגלוטן. עם זאת, הקפד לבדוק את התווית של כל קינואה לפני השימוש בה כדי להבטיח שהיא לא באה במגע עם מוצרים המכילים גלוטן במהלך העיבוד.
ניתן לאחסן קינואה מבושלת במיכל אטום אוויר במקרר עד 5 ימים. מחממים מחדש לפני ההגשה.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות