רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
דג סלמון בתנור
מתכון

דג סלמון בתנור

כ-10 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

מתכון דג סלמון בתנור הוא דרך קלה וטעימה ליהנות מדג רך ועסיסי. מתכון עם עשבי תיבול ותבלינים, מתכון סלמון בתנור מושלם לארוחת ערב נעימה בבית או למפגש חגי

סלמון הוא דג טעים ועשיר שמאפשר ארוחה מצוינת למשפחה ולחברים. המתכון לדג סלמון בתנור הזה כל כך קל להכנה ועם זאת מרשים! עם תערובת טעימה של עשבי תיבול ותבלינים שיבטיחו הנאה צרופה!

3 תוספות נהדרות להגיש עם דג סלמון בתנור

  1. ירקות קלויים, כמו ברוקולי או אספרגוס
  2. אורז מאודה או קינואה
  3. סלט ירוק עם רוטב ויניגרט לימון

3 דרכים לשנות את המתכון לדג סלמון בתנור

  1. מוסיפים זילוף פתיתי צ'ילי
  2. מערבבים רוטב דבש וסויה לרוטב מתוק ומלוח
  3. מפרזים מעל הסלמון אגוזים קצוצים עם קצת דבש

איך מכינים דג סלמון בתנור טעים

  1. מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס
  2. מתבלים את פילה הסלמון במלח, פלפל, אבקת שום ופפריקה מעושנת
  3. מניחים את פילה הסלמון על מגש אפייה ומזלפים עם שמן זית
  4. סוחטים מיץ לימון על פילה הסלמון
  5. אופים את הסלמון למשך 10 עד 15 דקות, או עד שהוא מבושל במלואו
  6. מוציאים את הסלמון מהתנור ונותנים לו לנוח 5 דקות לפני ההגשה

היתרונות הבריאותיים של פילה סלמון טריים

סלמון הוא מקור נהדר לחומצות שומן חלבון וחומצות אומגה 3, החיוניות לבריאות הכללית ולרווחה. במתכון זה אנו משתמשים בפילטים של סלמון טרי מלאים בטעם וקלים להכנה. הגישו את דג הסלמון בתנור הזה עם הסלט או המנה המועדפים עליכם.

טיפים לאחסון לפילה סלמון

אם יש לכם שאריות, עטפו את פילה הסלמון בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושמרו במקרר עד יומיים. לאחסון ארוך יותר, תוכלו להקפיא את פילה הסלמון עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, הכניסו את פילה הסלמון לתנור בחום של 180 מעלות למשך 5-7 דקות עד לחימום.

עובדות מהנות על דגי סלמון

האם ידעתם שסלמון הוא אחד הדגים הבודדים שיכולים לשחות גם במעלה הזרם וגם במורד הזרם? הישג מדהים זה מתאפשר על ידי האנטומיה הייחודית שלהם ומאפשר להם לגשת לחלקים שונים של הנהר.

מתכון דג סלמון בתנור זה - זו הארוחה המושלמת לכל אירוע!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(1.0) | 1 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת דג סלמון בתנור

בחירת פילה הסלמון הטוב ביותר

בבחירת פילה סלמון טרי למתכון הזה, וודאו שיש לדג מראה מואר ומבריק וניחוח טרי, דמוי אוקיינוס. הבשר של הדג צריך להיות יציב למגע ולקפוץ בחזרה כשלוחצים עליו.

בחירת פילה הסלמון הטוב ביותר

מניעת ריח דגי בעת הכנת דג הסלמון

כדי למנוע ריח דגי מתמשך על הידיים, השתמש במיץ לימון ומלח כדי לקרצף את הידיים ביסודיות לאחר הטיפול בסלמון. זה יעזור להסיר כל ריח דגי ולהשאיר את הידיים שלכם מריחות נהדר.

מניעת ריח דגי בעת הכנת דג הסלמון

שאלות נפוצות להכנת המתכון

אופים את הסלמון בחום של 220 מעלות למשך 10 עד 15 דקות או עד שהוא מבושל במלואו. אתם יכולים לבדוק אם הסלמון נעשה על ידי הכנסת מזלג לחלק העבה ביותר של הפילה - אם הוא מתפרק בקלות, הוא מוכן.
עטפו את פילה הסלמון בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושמרו במקרר עד יומיים. לאחסון ארוך יותר, תוכלו להקפיא את פילה הסלמון עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, הכניסו את פילה הסלמון לתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 5-7 דקות עד לחימום.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות