רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לזניה חלבית קלאסית
מתכון

לזניה חלבית קלאסית

כ-60 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

מתכון ללזניה חלבית קלאסית. מנת מושלמת לחלוק עם המשפחה והחברים. מה יכול להיות רע בשכבות של פסטה, גבינת ריקוטה, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה.

המתכון הזה ללזניה חלבית קלאסית, הוא מתכון מושלם עבורכם כאשר אתם זקוקים לארוחה מנחמת. הוא עשיר וטעים, בשכבות עם רוטב ריקוטה ועגבניות, ומעליו גבינת מוצרלה מומסת ופרמזן. מתכון הלזניה הזה בטוח יהפוך לחביב המשפחה, וזה אפשרות נהדרת לאירוח.

אפשרויות הגשה למתכון לזניה חלבית קלאסית

  1. מגישים עם סלט ירוק פשוט ולחם פריך.
  2. משלבים עם יין אדום עשיר.
  3. מגישים עם תפוחי אדמה קריספים.

3 רעיונות להפוך את המתכון לזניה חלבית קלאסית לייחודית

  1. הוסף למילוי כמה פטריות מוקפצות ותרד למילוי לפיתול בריא וטעם.
  2. לגרסה מפנקת יותר, הוסיפו רוטב עגבניות מפוררים או פנקטה.
  3. הוסף לזיניה כמה קישואים או חציל פרוסים דקים לקבלת דחיפה נוספת של ירקות וטעם.

איך להכין לזניה חלב קלאסי

  1. מחממים את התנור ל 190C
  2. מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים את דפי הלזניה על פי הוראות החבילה עד אל דנטה. מסננים ומניחים בצד
  3. בקערה גדולה מערבבים יחד גבינת ריקוטה, ביצים, גבינת פרמזן, מלח ופלפל שחור עד שמשולבים היטב.
  4. מורחים שכבה דקה של רוטב בתחתית של תבנית אפייה.
  5. מניחים שכבה של דפי לזניה מעל הרוטב, ואחריה שכבה של תערובת ריקוטה, ושכבה נוספת של רוטב.
  6. חוזרים על התהליך הזה עד שהשתמשנו בכל דפי הלזניה והמילוי. השכבה העליונה צריכה להיות רוטב.
  7. מפזרים את גבינת המוצרלה הגרוסה מעל החלק העליון של הרוטב ומכסים את המנה בנייר כסף.
  8. אופים למשך 25 דקות, ואז מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 25-30 דקות עד להמסת הגבינה והלזניה מבעבעת.
  9. נותנים ללזניה להתקרר כמה דקות לפני שחותכים ומגישה.

מידע נוסף למתכון לזניה חלבית קלאסית

את המתכון הזה ללזניה חלבית קלאסית ניתן להכין לפני הזמן ולאחסן במקרר או במקפיא עד שיהיה מוכן לשימוש. אם החלטתם להקפיא, תנו ללזניה להפשיר במקרר לילה לפני. אתם יכולים גם להשתמש בסוגים שונים של גבינות במתכון זה, כמו פונטינה, פרובולונה או אפילו גבינת עיזים, כדי להוסיף עוד עומק וטעם למנה.

איך מאחסנים לזניה חלבית קלאסית

לאחסון שאריות לזניה, מכסים בנייר כסף או בניילון נצמד ומקררים עד 3 ימים. כדי לחמם מחדש, הניחו את הלזניה בתנור ב- 175C למשך 15-20 דקות. כדי להקפיא, מכסים את הלזניה בנייר כסף וניילון נצמד ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים. תנו ללזניה להפשיר במקרר למשך לילה לפני שתחממו מחדש.

עובדה מהנה על מתכון לזניה חלבית קלאסית

לזניה היא אחד הסוגים העתיקים ביותר של פסטה בעולם, המתוארך לרומא העתיקה. המתכון הידוע הראשון ללזניה נכלל בספר בישול מהמאה ה -14 מנאפולי, איטליה.

תיהנו ממתכון הלזניה החלבית הקלאסית הטעימה הזו עם יקיריכם והפכו את כל ארוחת הערב למיוחדת!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת לזניה חלבית קלאסית

מלחו את מיי הפסטה

הוספת מלח למים לפני הרתחת דפי הלזניה תעזור להחדיר להם טעם ולמנוע מהם להיצמד זה לזה.

מלחו את מיי הפסטה

תן ללזניה לנוח

לאחר האפייה, תנו ללזניה לנוח לפחות 10-15 דקות לפני שאתם חותכים ומגישים. זה יאפשר לשכבות להתחבר.

תן ללזניה לנוח

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן! אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה במתכון הזה, כמו פונטינה, פרובולונה או אפילו גבינת עיזים, כדי להוסיף עוד עומק וטעם למנה.
בהחלט! אפשר להכין את הלזניה עד 24 שעות לפני הזמן ולקרר אותה עד שלב האפייה. רק הקפידו להוסיף 10-15 דקות נוספות לזמן האפייה אם הלזניה קרה כשאתה מכניסים אותה לתנור.
המתכון הזה ללזניה חלבית קלאסית משרת כ 8-10 אנשים, תלוי בגודל התבנית.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות