רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לחם טחינה
מתכון

לחם טחינה

כ-15 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

תיהנו מלחם הטחינה הפשוט והמענג שלנו. פינוק מענג בכל שעה ביום. מתכון קל ומספק מאוד! לחם שתמיד כיף שיש בבית.

אנו שמחים לחלוק איתכם את המתכון ללחם הטחינה המענג הזה. גלו עולם מפתה של חמימות וטעם עם המתכון שלנו ללחם טחינה!

הלחם המקסים הזה, שעשוי באהבה ובפשטות, מבטיח להיות לח, מתוק, ואידיאלי לכל שעה ביום.
לחם טחינה הוא אופציה מגוונת ונעימה שניתן לאכול כחטיף, עם הקפה של הבוקר או כפינוק מתוק לעצמכם. הצטרפו אלינו לחוות את התענוג הטהור של האפייה ותתענגו על כל מנה מעוררת תיאבון!

אפשרויות הגשה ללחם טחינה

  1. מגישים לחם טחינה חם עם ממרח פסטו או עגבניות.
  2. תיהנו מלחם טחינה קלוי לצד מרק קרמי וקטיפתי.
  3. מכינים טוסט גבינה צהובה מלחם טחינה.

3 דרכים ליהנות מלחם טחינה

  1. מורחים שכבה של חמאת אגוזים על פרוסת לחם טחינה טעימה.
  2. מגישים לחם טחינה קלוי עם זילוף דבש וטחינה גולמית למגע של מתיקות.
  3. לחם טחינה עם פירות יער טריים וממרח יוגורט יווני.

איך להכין לחם טחינה?

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת מקציפים יחד את התמצית הטחינה, החלב, הביצים ותמצית הוניל.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים עד לשילוב היטב.
  5. מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים, אם רוצים.
  6. שופכים את הבלילה לתבנית כיכר לחם משומנת.
  7. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מקררים את הלחם לפני שחותכים.

מידע אחסון ללחם טחינה

אחסנו את לחם הטחינה במיכל אטום באוויר בטמפרטורת החדר עד 5-7 ימים. אפשר גם להקפיא פרוסות בודדות להנאה במועד מאוחר יותר. כדי לחמם מחדש, פשוט לקלות או לחמם במיקרוגל.

עובדה מהנה על לחם טחינה

האם ידעת שטחינה היא מקור עשיר לסידן וחלבון? זה מוסיף טעם ייחודי ואגוזי ללחם הטעים הזה.
 

להתפנק בפרוסת לחם טחינה לחים וטעימים שיספק את התשוקות שלך.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת לחם טחינה

מרקם לחם טחינה מושלם

כדי להשיג מרקם לח, הקפידו לא לערבב יתר על המידה את הבלילה. זה בסדר אם נותרו כמה גושים.

מרקם לחם טחינה מושלם

טיפ ללחם טחינה בריא יותר

אתם יכולים להפחית את הסוכר במתכון ולהוסיף קצת קישואים מגורדים למגע נוסף של תזונה.

טיפ ללחם טחינה בריא יותר

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להחליף את כל הקמח או חלק מהקמח הרגיל בקמח חיטה מלא עבור וריאציה בריאה יותר של לחם טחינה.
בהחלט! האגוזים הם אופציונליים וניתן להשמיט אותם אם אתם מעדיפים לחם טחינה נטול אגוזים.
כן, חלב שקדים או כל חלב אחר נטול לקטוז יכול לשמש כתחליף לחלב רגיל במתכון הזה.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון לחם מקמח מלא
כ-10 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון לחם יפני
כ-30 דקות בינוני כשר פרווה
תמונה של מתכון מלכת השבת- החלה
כ-60 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות