רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קיורטוש אמיתי
מתכון

קיורטוש אמיתי

כ-60 דקות קשה

מצרכים למתכון

להכנה

סירופ סוכר

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

אתם מכירים את הקינוח שבא בטעמים שונים כמו אגוזים, שוקולד, חלבה וכו' ? אין מישהו שלא מכיר את הקיורטוש המופלא - הנה הוא בהכנה ביתית באדיבות פז לוי

• בשלב הראשון , ניקח קערת מיקסר עם וו לישה , ונשים בפנים חצי קילו קמח , חצי שקית שמרית , וחצי שקית משפר אפייה.
• נמיס במיקרוגל 100 גרם חמאה, ו180 מ''ל חלב.
• נוסיף אל קערת המיקסר ונערבב. לאחר מכן נוסיף 2 ביצים , 1 סוכר וניל גרידת לימון , כוס סוכר רגיל, וקורט מלח - נערבב כמה דקות עד שנקבל בצק חלק מבריק ודביק.
• כעת נרסס מעל הבצק ספריי ריסוס של שמן קנולה , ונשאיר אותו להתפחה בין 30 ל60 דקות.
• בנתיים ניקח גלילי נייר סופג ריקים או מערוך או כל צורה שמזכירה קיורטוש שאפשר לסובב עליה את הבצק.
• עוטפים את הגליל לצורך העניין בנייר אפייה.
• נחמם את התנור ל180 מעלות.
• כעת נחזור אל הבצק , נחלק אותו ל8-10 כדורים שווים.
• נפרוס כל עיגול על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי חצי ס''מ עם גלגלת של פיצה לחתוך לרצועות בעובי 5 ס''מ וללפף מסביב לגלילים.
* שימו לב: את הקצה מכניסים אל תוך הגליל.
* התוספות האפשריות שאני הוספתי: שוקולד נוטלה, אגוזי ברס , אגוזי מלך, סוכר , קינמון, קוקוס.
• לקחת גליל אחרי הליפוף של הבצק ולרסס אותו בשמן קנולה  ולגלג בכל תוספת שתבחרו.
• נניח את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח קטן אחד מהשני.
• מכניסים אל התנור עד הזהבה. לאחר האפייה יש למרוח את הקיורטוש בסירופ סוכר שהכנו ולחלץ אותם מן הגלילים (הם נשלפים בקלות).

אופן ההכנה לסירופ סוכר:
• לשים בסיר על אש נמוכה כוס סוכר וכוס מים כמה דקות עד שהסוכר נמס.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות