רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פיתה עראקית
מתכון

פיתה עראקית

כ-20 דקות קל

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון נהדר לעשיית פיתה עראקית (לאפה) ביתית וטעימה כמו במסעדות המוכרות

• בשלב הראשון ניקח קערה קטנה ונשים בתוכה 2 כפות שמרים יבשים וכף סוכר , נערבב היטב ונוסיף מעט מים פושרים. כעת נחכה 10 דקות.
• ניקח קערה נוספת, ובתוכה נערבב את הסולת ביחד עם הקמח והמלח. כעת נוסיף את השמרים וגם מים כמה שנכנס.
* שימו לב: הבצק אמור לצאת רך וקצת דביק.
• נלוש היטב את הבצק בערך 8 דקות , ואז נוסיף את השמן ונערבב היטב עוד 2 דקות.
• כעת נכסה את הקערה עם הבצק בתוכה בניילון נצמד וניתן לו שעה מנוחה על מנת לתפוח.
* לאחר 40 דקות, יש לחמם מחבת הפוכה על אש גבוהה (לא מחבת טפלון)
• בחלוף השעת התפחה, נעשה 12 כדורים קטנים מהבצק ונניח על משטח מקומח.
• כל כדור בצק שיצרנו, נפתח בצורה של פיתה בעזרת האצבעות.
• כעת כל פיתה נניח על תחתית המחבת כמובן שהיא הפוכה כ2 דקות מכל צד.
* שימו לב: יש להרים את קצוות הפיתה כל כמה שניות כדי לראות איך זה נעשה - ולהפוך.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון לחם ביתי מטריף
כ-120 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון לחם יפני
כ-30 דקות בינוני כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות