רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
פיתה עראקית

מתכון

פיתה עראקית

כ-20 דקות קל

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

מתכון נהדר לעשיית פיתה עראקית (לאפה) ביתית וטעימה כמו במסעדות המוכרות

• בשלב הראשון ניקח קערה קטנה ונשים בתוכה 2 כפות שמרים יבשים וכף סוכר , נערבב היטב ונוסיף מעט מים פושרים. כעת נחכה 10 דקות.
• ניקח קערה נוספת, ובתוכה נערבב את הסולת ביחד עם הקמח והמלח. כעת נוסיף את השמרים וגם מים כמה שנכנס.
* שימו לב: הבצק אמור לצאת רך וקצת דביק.
• נלוש היטב את הבצק בערך 8 דקות , ואז נוסיף את השמן ונערבב היטב עוד 2 דקות.
• כעת נכסה את הקערה עם הבצק בתוכה בניילון נצמד וניתן לו שעה מנוחה על מנת לתפוח.
* לאחר 40 דקות, יש לחמם מחבת הפוכה על אש גבוהה (לא מחבת טפלון)
• בחלוף השעת התפחה, נעשה 12 כדורים קטנים מהבצק ונניח על משטח מקומח.
• כל כדור בצק שיצרנו, נפתח בצורה של פיתה בעזרת האצבעות.
• כעת כל פיתה נניח על תחתית המחבת כמובן שהיא הפוכה כ2 דקות מכל צד.
* שימו לב: יש להרים את קצוות הפיתה כל כמה שניות כדי לראות איך זה נעשה - ולהפוך.


ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים מומלצים
מה בסיר אינסטגרם
טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות