לכל קטגוריות המתכונים
לחם במילוי מרק בטטה

מתכון

לחם במילוי מרק בטטה

כ-90 דקות קשה כשר פרווה

מצרכים למתכון

מרק
לחם

אופן ההכנה

לחם שלם בהכנה ביתית, במילוי מרק בטטה וירקות כתומים עם טעם שישאיר אתכם עם פה פעור

להכנת הלחם:

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק, כאשר מוסיפים את המים בסוף בהדרגה.
  2. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. יוצרים כדור ומניחים להתפחה למשך שעה.
  4. לשים את הבצק לאחר ההתפחה ומניחים להתפחה נוספת של שעה. וכך פעם נוספת (סה״כ 3 התפחות).
  5. יוצרים מהבצק 4 כדורים בצורת סיר, מניחים בתבנית ומורחים בשמן זית וריסוס קל של מים (אפשר למרוח בחלבון עם טיפה מים במקום).
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ל10 דקות. מרססים במים או בחלבון.
  7. מורידים את החום ל180 מעלות וממשיכים לאפות לכ-40 דקות, עד להשחמה של הלחם. מוציאים לצינון.
  8. בעזרת סכין חדה חותכים את הכיפה של הלחם ומוציאים את המלית.
  9. ממלאים במרק שאוהבים, מרק בטטה לדוגמא!

להכנת המרק: 

  1. חותכים את הגזר והבצל לחתיכות גסות.
  2. בסיר מטגנים את הגזר, הבטטה, הבצל (בלי לחתוך אותו) ושיני השום.
  3. מוסיפים מים ומבשלים עד להתרכככות הירקות.
  4. טוחנית את המרק עד לקבלת מחית חלקה.
  5. מוסיפים תבלינים ומבלשים עוד 5 דקות.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?

מתכונים מומלצים

טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות