רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פזואלוס מרוקאי
מתכון

פזואלוס מרוקאי

כ-40 דקות קשה כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

סירופ

אופן ההכנה

מתכון שחייב להמצא בכל מימונה מרוקאית, זהו הפזואלוס המתוק והמסורתי

• בשלב הראשון ניקח קערה ונשים בתוכה את הקמח. נוסיף את הביצים ונערבב היטב.
• נוסיף את השמן והמים ונלוש היטב עד שיתקבל בצק אחיד.
• נחלק את כל הבצק ל5 כדורים ונפזר עליהם קמח.
• ניקח כדור אחד, ונכסה את שאר הכדורים במגבת.
• נרדד את הכדור שלקחנו הכי דק שאפשר, חותכים עם גלגלת סכין (של פיצה) רצועות ברוחב של 5-6 ס''מ ובאורך של 40-50 ס''מ בערך.
• כעת סדר את שולחן סדין ונקמח אותו, נחתוך את הרצועות ונניח הכל על המפה שקמחנו. נכסה כל פעם את הרצועות עד שנחתוך הכל.
• עכשיו ניקח סיר שטוח ונשים בתוכו שמן לטיגון עמוק ונחמם אותו.
• ניקח רצועה אחת - ננעץ בו מזלג בקצה של הבצק וביד השניה נחזיק את הקצה השני של הרצועה.
• את הקצה שנעוצה בו המזלג נכניס אל תוך השמן החם , 2 שניות ונגלגל את הבצק סביב המזלג - כל פעם נגלגל ונעצור שניה עד שכל הרצועה מתגלגל סביב המזלג.
* שימו לב: חייב ל טגן במהירות, בגלל שהרצועות מוציאות בועות אויר - הפוזלאוס צריכים לצאת בהירים.
• מעבירים לצינון על רשת.

אופן הכנת הסירופ:
• נבשל את הסוכר והמים על אש קטנה עד שזה נראה לכם דביק מעט.
* איך בודקים? שמים מעט בין האצבעות ונפריד את האצבעות במידה ונוצר חוט בין האצבעות זה הזמן להוסיף את המיץ לימון ולערבב היטב. לבשל עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(2.5) | 2 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות