רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
חומוס ביתי טעים
מתכון

חומוס ביתי טעים

כ-30 דקות בינוני כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון לחומוס ביתי טעים ואיכותי ! במיוחד ליום החומוס הבינלאומי

 

כלים:

סיר

קערה גדולה

בלנדר/בלנדר מוט/מג'מיקס

מסננת

כף עץ גדולה

 

שלב א:

יום/יומים מראש משרים 3/4 כוס חומוס בהרבה מים קרים – משרים ל – 24 שעות לפחות ניתן גם ליומים מראש.

יש להוסיף רבע כפית סודה לשתיה עם המים של ההשריה. מספיק לשים פעם אחת. במהלך ה – 24 שעות יש להחליף את המים כל 8 שעות.

לאחר 24 שעות יש לשטוף את החומוס היטב ולבשל את החומוס עם סודה לשתיה עם רבע כפית בסיר עד לרתיחה.

לאחר שהחומוס הגיע לרתיחה יש לשטוף אותו היטב מכל הקצף

נקבל גרגרים יפים עגולים – חלקם יתפרקו ויחצו לחצי וזה בסדר גמור.

ממלאים שוב את הסיר במים ומניחים על אש קטנה, למשך 20 – 30 דקות הגרגרים מוכנים כאשר ניתן להוציא מספר מהם ולהעבירים בדיקת מחיצה.

לאורך כל הדרך עד כה אין להוסיף מלח לחומוס.

לאחר הבישול ניתן לבחור ולהקפיא חלק מהחומוס במידה ובחרתם לבשל קילו חומוס (ההמלצה להקפיא בשקיות אוכל בכמויות קטנות).

 

שלב ב:

קילוף הקליפה.

לאחר קילוף הקליפה, מתקבל חומוס נקי.

 

שלב ג:

הוספת התבלינים

בסיס העבודה שלנו הוא המים – מתחילים בהוספת חצי כוס מים פושרים עד חמים לחומוס בשום אופן לא מים קרים.

מתחילים עם שליש כוס שמן זית (אני יודעת מפתה לשים יותר אבל אין צורך אחרי זה בתיבול גם שופכים מעל שמן)

מוסיפים את השמן זית לגרגרי החומוס

מוסיפים כף גדושה של טחינה אם אוהבים בחומוס עם טעם דומיננטי של טחינה ניתן להוסיף עוד כף טחינה.

מוסיפים מלח – מומלץ להתחיל עם חצי כפית ולהוסיף לפי הטעם, כן כן תתפנקו ותטבלו אצבע בפנים.

מוסיפים פלפל לפי הטעם תתחילו עם רבע כפית – לטעום ואז לבדוק לפי הטעם אם צריך להוסיף עוד רבע כפית. ניתן להשתמש בפלפל אנגלי

מוסיפים את הכמון – מלבד הטעום היחודי של הכמון והנוכחות החשובה שלו ביצירת הטעם של החומוס.

מתחילים לעבוד עם הבלנדר מוט, עבודה איטית, יסודית, לעבוד עם כלי מתאים ועמוק במידה ואתם עובדים עם בלנדר יד.

חשוב לעבוד בצמוד עם כוס מים פושרים  ולהוסיף לפי הצורך, על מנת לקבל מרקם נוזלי שמזכיר מעט טחינה גולמית.

הדרגה שאמורים להגיע אליה במרקם היא כמו של משקה שוקולטה, מעין עיסה נוזלית כבדה יחסית אך החומוס לא במצב קשיח. משום שבמקרר החומוס מתקשה מאוד.

החומוס נאטם היטב ומועבר למקרר לארבע שעות קירור לפחות. אין לקצר תהליכים ולהעביר למקפיא.

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות