רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פשטידת אנטיפסטי
מתכון

פשטידת אנטיפסטי

כ-60 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

הפשטידה הזאת, רצוי לאפות בכלי יחסית עבה, שמעביר חום בצורה שווה. והתוצאה לפניכם !

 

לא מתיימרת להכיר את כל השפות בעולם, אבל על אלו שאני כן מכירה, אני יכולה לספר בביטחון שאין להם פירוש למילה " פשטידה", זאת מילה מיוחדת שיש אותה רק בעברית. יש מילים דומות כמו פאי, או קיש,באנגלית, אבל אלו מאפים שנאפים על מצע של בצק. גם המילה הצפתית טארט, זה למאפה עם בצק. לעומת זאת בספרדית "פסטל" לא חייב להיות על בצק, אבל מצד שני פסטל זאת מילה מאוד כללית למאפה, זה יכול להתאים גם לעוגה, או כיסונים אפויים....באידיש "קוגל" שוב יכול להיות מתוק או מלוח, ולרוב הוא כולל אטריות או תפוח אדמה...תנסו להסביר בעולם למישהו שהוא לא ישראלי פעם מה זה פשטידה...בענייהם זה מאוד מבלבל, "קיש ללא בצק? אז מה מחזיק את המילוי?". המושג "פשטידה" מיוחד רק לנו!

פשטידה, הכוונה למאפה מלוח, שבדרך כלל ניקשר על ידי ביצים וסוג של עמילן (קמח, תפוח אדמה, תירס וכ'ו), מכאן והלאה פשטידה מוגבלת רק על ידי הדמיון, הטעמים, השילובים ואפילו המרקם יכול להשתנות ממתכון למתכון. רוב הפשטידות מאוד פשוטות, מזכירות עוגות בחושות באופן ההכנה, " לשפוך הכל לקערה, ולערבב" ואז יש סוגים יותר מושקעים...הקצפות, טיגונים, וכל מיני פעולות מקדימות לאפייה. לכבוד החג אני מכינה פשטידה שנחשבת יותר מושקעת....מה שהופך אותה לכל כך "מושקעת" זה הטיפול בירקות לפני, אנטיפסטי. פשטידת אנטיפסטי מוקרמת.

את הפשטידה הזאת, רצוי לאפות בכלי יחסית עבה, שמעביר חום בצורה שווה, כמו פיירקס או חרס ולא תבנית חד פעמית. התוצאה תהיה יותר מוצלחת בתאבון .

 

הכנה

תחילה מכינים את האנטיפסטי, מערבבים את כל הירקות עם התבלינים והשמן, מפזרים על מגש ואופים בתנור שחומם מראש על 220 כ20 דקות או פחות. עד שהבטטה רכה. מוציאים מהתנור ומקררים. משמנים תבנית לפשטידה, ומפזרים את הירקות בתוך התבנית. בקערה טורפים את הביצים, שמנת מתוקה, אבקת מרק עוף,לבלילה אחידה, מוסיפים את הקמח, ו¾ כוס גבינה מערבבים. מוזגים את תערובת השמנת מעל הירקות, מנערים את המגש טיפה כדיי לוודא שהבלילה מצפה את כל הירקות והתחתית היטב. מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה מעל, ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות, בתאבון.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון פשטידת מקרונים
כ-30 דקות בינוני כשר פרווה
תמונה של מתכון פשטידת ירקות
כ-20 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות