רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
קציפת יוגורט אוורירית

מתכון

קציפת יוגורט אוורירית

כ-20 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

לשטרויזל שקדים
לתפוחים בקרמל דבש
לקציפת יוגורט ודבש

אופן ההכנה

קינוח קציפת יוגורט, תפוחים מקורמלים ושטרויזל שקדים

שטרויזל:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים סוכר, קמח, חמאה ושקדים ומעבדים עד קבלת פירורים.
משטחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 8-10 דקות, עד שהפירורים זהובים ופריכים.
במידה והפירורים מעט "התחברו" זה לזה, מפוררים אותם מעט.

תפוחים בקרמל דבש:
בסיר בינוני שמים סוכר, מים ודבש ומחממים על להבה גבוהה עד ליצירת הקרמל.
כשנוצר קרמל זהוב מוסיפים את התפוחים ומיץ הלימון ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים מתרככים (אך לא יותר מדי), צריך לקחת חמש דקות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הרום והוניל.
מסננים את התערובת ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

קציפת יוגורט ודבש:
בקערת מיקסר מקציפים יחד יוגורט, שמנת מתוקה, דבש ותמצית וניל לקציפה רכה ואוורירית.
שומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.

הרכבת הקינוח:
מזלפים מעט קציפת יוגורט בתוך כל כוס, עד ל-1/3 מגובה הכוס.
מעל הקציפה שמים קוביות תפוחים מקורמלות ומעליהן מפזרים שטרויזל.

בתיאבון וחג שמח!


ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?

מתכונים מומלצים

מה בסיר אינסטגרם
טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות