רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה
מתכון

טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה

כ-25 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

למילוי

לבצק פריך

צרור עלים לקישוט

ציוד

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

טארטלטים אישיים, עשויים בצק פריך במילוי רענן של טחינה ויוגורט.

טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה

לרגל ט"ו בשבט, מתכון לקינוח חגיגי וטעים. טארטלטים אישיים, עשויים בצק פריך במילוי רענן של טחינה ויוגורט. 
המתכון ללא אפיה, מתאים כהגשה בבופה בשולחן החג לצד פירות יבשים וקינוחים או כמנה ראשונה.

המתכון הופק בשיתוף חברת "אחוה" ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

המצרכים הם לכ- 24 מיני טארטלטים

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלק הצלוי ומכניסים אותו למעבד מזון, טוחנים כמה דקות לקבלת מחית אחידה. ממלאים מהמחית 1/2 כוס ומניחים בצד.

2. להכנת הבצק (טארטלט):
מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה, מים, פרמזן ו- 1/2 כוס מחית סלק תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהקירור. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בבצק את תבניות המיני טארטלטים/תבניות מיני פאי (אפשר בתבנית טארט גדולה). מחוררים את הצק מעט באמצעות מזלג.

4. להכנת המלית: 
מתבלים את הטחינה הגולמית בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ו- 1 כף מיץ לימון ומערבבים היטב.

 

5. יוצקים לתוך הטארטלטים חצי כפית מהטחינה הגולמית המתובלת וחצי כפית יוגורט.
מקשטים בעלי אורגנו, בזיליקום או פטרוזיליה ומגישים.

נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות