רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
עוגת ברטון מקדמיה וקציפת שוקולד חלב
מתכון

עוגת ברטון מקדמיה וקציפת שוקולד חלב

כ-40 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

בצק ברטון מקדמיה

אפשרויות לקישוט

קציפת שוקולד חלב

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

בצק ברטון מקדמיה, קציפת שוקולד חלב, תותים או מגוון פינוקים... סה"כ 10 דקות עבודה והטעם משגע!

בצק ברטון מקדמיה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר
  2. מוסיפים חלמונים ומאחדים
  3. מוסיפים קמח, אגוזי מקדמיה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד
  4. מניחים רינג בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה, ובתוכו משטחים את הבצק
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 20-30 דקות ועד להזהבה
  6. מצננים את הבצק בטמפ' החדר

קציפת שוקולד חלב

  1. ממיסים שוקולדים עם שמנת על בן מארי / במיקרוגל (חימום של 1-2 ד׳)
  2. טורפים היטב לתערובת חלקה (מומלץ לטחון עם בלנד מוט)
  3. מעבירים לכלי שטוח וגדול (על מנת ליצור שכבה דקה של הקרם כך שיצליח להתקרר מהר), מכסים ומכניסים לפריזר לקירור של חצי שעה (או עד לקירור מוחלט)
  4. מעבירים את התערובת הקרה למיקסר (אם נותרו גושים של שוקולד בכלי הקירור יש להעביר אותה דרך מסננת) ומקציפים עד ליצירת קציפה יציבה
  5. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8-10 מ"מ

​הרכבת הקינוח

  • מחלצים את בצק הברטון מהרינג.
  • מזלפים את קציפת השוקולד בצורה ספירלית- מתחילים מהמרכז וממשיכים לזלף בצורת 'שבלול' עד לדפנות הברטון.
  • חוצים תותים ומסדרים אותם בצורה האהובה עליכם. ניתן למרוח נפאז' או ריבה על התותים לתוספת ברק.
  • או להמיס שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים לאחר מכן להוסיף את הקוקוס הקלוי לערבב ולהשטיח על נייר אפייה. להכניס למקרר ל10 דקות ולאחר מכן לשבור את השוקולד בצורה חופשית ולנעוץ בעוגה.

​בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות