אופן ההכנה
בצק ברטון מקדמיה, קציפת שוקולד חלב, תותים או מגוון פינוקים... סה"כ 10 דקות עבודה והטעם משגע!
בצק ברטון מקדמיה
- במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר
- מוסיפים חלמונים ומאחדים
- מוסיפים קמח, אגוזי מקדמיה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד
- מניחים רינג בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה, ובתוכו משטחים את הבצק
- אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 20-30 דקות ועד להזהבה
- מצננים את הבצק בטמפ' החדר
קציפת שוקולד חלב
- ממיסים שוקולדים עם שמנת על בן מארי / במיקרוגל (חימום של 1-2 ד׳)
- טורפים היטב לתערובת חלקה (מומלץ לטחון עם בלנד מוט)
- מעבירים לכלי שטוח וגדול (על מנת ליצור שכבה דקה של הקרם כך שיצליח להתקרר מהר), מכסים ומכניסים לפריזר לקירור של חצי שעה (או עד לקירור מוחלט)
- מעבירים את התערובת הקרה למיקסר (אם נותרו גושים של שוקולד בכלי הקירור יש להעביר אותה דרך מסננת) ומקציפים עד ליצירת קציפה יציבה
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8-10 מ"מ
הרכבת הקינוח
- מחלצים את בצק הברטון מהרינג.
- מזלפים את קציפת השוקולד בצורה ספירלית- מתחילים מהמרכז וממשיכים לזלף בצורת 'שבלול' עד לדפנות הברטון.
- חוצים תותים ומסדרים אותם בצורה האהובה עליכם. ניתן למרוח נפאז' או ריבה על התותים לתוספת ברק.
- או להמיס שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים לאחר מכן להוסיף את הקוקוס הקלוי לערבב ולהשטיח על נייר אפייה. להכניס למקרר ל10 דקות ולאחר מכן לשבור את השוקולד בצורה חופשית ולנעוץ בעוגה.
בתאבון!