מצרכים למתכון פויקה

מצרכים ל 6 מנות
0.5 קילוגרם בשר גולש חתוך לקוביות
1 יחידה סיר פויקה
4 ליטרים מים
1 יחידה צנצנת עגבניות מיובשות (לא חובה אך מוסיף הרבה)
2 כפות אבקת מרק
1 קופסא פטריות שמפיניון או פטריות יער
5 יחידות גזרים
1 יחידה ראש שום
1 יחידה מאה מ"ל שמן זית או שמן אחר
1 יחידה זר אורגנו
1 יחידה מלח ופלפל
3 יחידות בטטות בינוניות
2 יחידות פלפלים (אדומים או צהובים)
3 יחידות בצלים בינוניים
1 יחידה מאה וחמישים גרם אורז (מכל סוג)
1 יחידה זר בזיליקום
1 יחידה בקבוק יין
5 יחידות תפוחי אדמה בינוניים

אופן הכנת מתכון לפויקה טוב על האש

מתכון לפויקה טוב הוא משהו שלא תמיד פשוט להגיע אליו.
אמנם, פויקה הוא כלי שפחות או יותר כל מה שנכניס אליו יצא טוב אך מתכון לפויקה טוב
מצריך שנים של ניסוי וטעייה עד שמגיעים לשלמות המיוחלת.

למי שרוצה לקצר תהליכים ולהגיע אל פוייקה מושלם כבר בפעמים הראשונות,
או מי שכבר ניסה מתכונים לפויקה ורוצה לנסות משהו חדש,
מוגש להלן מתכון פויקה מעולה שיבטיח שכולם יצאו מרוצים ושבעים, וכי ההמתנה תהיה משתלמת. 

פויקה הוא סיר מיוחד שהבישול בו יכול לארוך שעות ארוכות.
ההמתנה הארוכה בזמן שהפויקה נח על האש מפתחת את התיאבון של כולם ועל כן רמת הציפיות
שנחות על כתפי מי שמכין פויקה הן גבוהות מאוד. להלן תמצאו מתכון לפויקה שיבטיח שאף אחד לא יצא מאוכזב. 

ההכנה:

1. בשלבי ההכנה חותכים את כל הירקות בצורה גסה יחסית.

2. חשוב מאוד שלפני שמתחילים בבישול כדאי להציב את הפויקה בסמוך לאש בכדי לאפשר לו להתחמם.

3. פויקה אינו צריך אש גלויה אלא מצע טוב של גחלים.

4. לאחר שהפויקה התחמם מציבים אותו על הגחלים וזה הזמן להתחיל לפעול.

5. מתכון פויקה טוב אינו מתמצה רק במרכיבים שנכנסים אל תוך הפויקה אלא גם בסדר הפעולות.

6. לכן השלב הראשון של מתכון לפויקה מנצח היא טיגון של הבצל והשום.

7. שופכים את השמן לתוך הפויקה שמתחיל לצבור חום וקולות הבעבוע מבשרים לנו שאפשר כבר להכניס את השום והבצל.

8. השלב השני של מתכון לפויקה מנצח הוא הבשר שנצרב ישירות על הסיר הרותח עם הבצל והשום בכדי שיאטם וישמור על העסיסיות שלו.

9. השלב הבא הוא השלב של כל הירקות האחרים למעט הפטריות.
בשלב זה חשוב מאוד לערבב היטב כל הזמן בכדי שכל הירקות ובעיקר הבשר יקבלו צריבה.

10. כעת נכנס היין ולאחר מכן המים בממלאים את הפויקה כמעט עד הסוף.

11. כאשר המים רותחים זה הזמן לטבל ולהכניס את המלח והפלפל, אבקת המרק ועלי התבלין.

12. כארבעים דקות לפני סיומו המשוער של הבישול מגיע זמנן של הפטריות וכחצי שעה לפני הסוף האורז צריך להכנס.

13. כאשר האורז מוכן, מגיע השלב האחרון והכי חשוב של מתכון לפויקה מעולה – להתחיל לאכול! 


כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לפויקה פויקה מתכון לפויקה מתכון מנצח לפויקה פויקה מנצח מתכון לעל האש
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קובה בורגול

קובה בורגול במילוי בשר

קישואים ממולאים

קישואים ממולאים בבשר שווארמה

קובה אדומה

מתכון מיוחד לקובות אדומות

עוגת וניל אגוזים ומייפל

עוגה שמשלבת את הטעמים הכי טובים שיש בקטגוריית הקינוחים , אין מצב שמישהו נכנס למתכון רואה את התמונה ולא רץ למטבח בעק...

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!