רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פויקה
מתכון
כ-75 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

מצרכים ל 6 מנות

אופן ההכנה

פויקה טוב תמיד מתחיל באווירה טובה ומדורה, קבלו מדריך לפויקה שיסדר לכם את הקומזיץ׳ הבא שלכם, כנסו לצפות בכל הטיפים והטריקים

מתכון לפויקה טוב הוא משהו שלא תמיד פשוט להגיע אליו, אמנם, כמעט כל מה שנכנס לסיר פויקה שלכם מקבל טעמים עמוקים וטובים אך מתכון לפויקה טוב מצריך שנים של ניסוי וטעייה עד שמגיעים לשלמות המיוחלת.

יש לכם כאן מתכון שיקצר לכם תהליכים ותוכלו להגיע אל פויקה מושלם כבר בפעמים הראשונות, למנוסים בינינו אנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות גם את המתכון הזה.

הסוד לפויקה מנצח - סבלנות

פויקה הוא סיר מיוחד לבישול ארוך עד ארוך מאוד (שעות ארוכות), פויקה מעולה יבטיח שכולם יצאו מרוצים ושבעים, וכי ההמתנה תהיה משתלמת.

ההמתנה הארוכה בזמן שהפויקה נח על האש מפתחת את התיאבון של כולם ועל כן רמת הציפיות שנחות על כתפי מי שמכין פויקה הן גבוהות מאוד. 

הכנות לפויקה

  1. השלב הראשון, הכינו מדורה קטנה שבה תניחו את סיר הפויקה שלכם.

  2. חשוב מאוד - לפני שאתם מתחילים בבישול הציבו את סיר הפויקה סמוך לאש כדי שהוא יתחמם.

  3. שטפו היטב את כל הירקות.

  4. קלפו גזרים, בצלים, שום, תפוחי האדמה ואת הבטטות, מלבד הבצל והשום לא חייב לקלף את הירקות אם אתם לא רוצים אבל הפויקה יקבל טעם יותר ״אדמתי״.

  5. חתכו את כל הירקות לחתיכות גדולות וגסות.

דברים שחשוב לדעת לפני שמתחילים

  1. פויקה אינו צריך אש גלויה אלא מצע טוב של גחלים.

  2. לאחר שסיר הפויקה מתחמם מציבים אותו על הגחלים וזה הזמן להתחיל לפעול.

  3. מתכון פויקה טוב אינו מתמצה רק במרכיבים שנכנסים אל תוך הפויקה אלא גם בסדר הפעולות.

איך מכינים פויקה?

  1. עכשיו כשסיר הפויקה נמצא על הגחלים אפשר להתחיל.

  2. שיפכו את השמן אל הסיר ברגע שאתם מתחילים לשמוע את קולות הבעבוע זה הזמן להוסיף את השום והבצל אל הסיר תנו לבצל והשום משהו כמו 2 דקות ועברו אל הצעד הבא.

  3. הכניסו את הבשר אל הסיר, אתם רוצים לאטום את הבשר מכל צדדיו על הסיר הרותח שלכם, ברגע שהבשר יאטם הוא ישמור על העסיסיות שלו ויקבל את הטעם של הבצל והשום

  4. הכניסו את כל הירקות אל הסיר מלבד הפטריות, בשלב זה חשוב מאוד לערבב היטב כל הזמן בכדי שכל הירקות ובעיקר הבשר יקבלו צריבה ויוציאו את הטעמים והנוזלים אל הפויקה שלכם, המשיכו בשלב הזה משהו כמו 5 דקות.

מכניסים את הנוזלים אל הפויקה

  1. שופכים את בקבוק היין אל הסיר, שאלה ששואלים אותנו הרבה זה האם זה מתאים לילדים, חשוב להבין שעד שנגיע לשלב האכילה כל האלכוהול מתאדה בבישול והיין יוסיף לנו עומק טעמים מדהים אל הפויקה.

  2. ממלאים את הסיר במים כמעט עד הסוף ומחכים לרתיחה.

  3. כאשר המים רותחים זה הזמן לתבל ולהכניס את המלח והפלפל, אבקת המרק ועלי התבלין.

  4. אוקיי אתם עכשיו נכנסים לשלב ההמתנה, תמיד אומרים כמה שיותר זמן יותר טוב, שימו לב לא לשרוף את הסיר… שתמיד יש מספיק נוזלים, אנחנו ממליצים לבדוק כל שעה בערך את הסיר ולהוסיף מים במידת הצורך.

עוד קצת והפויקה מוכן

  1. ארבעים דקות לפני סיומו המשוער של הבישול מוסיפים את הפטריות.

  2. חצי שעה לפני הסוף מכניסים את האורז אל הסיר, אנחנו תמיד שוטפים את האורז לפני שמכניסים אותו, שימו לב שבמידת הצורך הוסיפו נוזלים, כל כך קל ״לחלום״ ואז נהיה טעם שרוף.

  3. כאשר האורז מוכן, מגיע השלב האחרון והכי חשוב של מתכון לפויקה מעולה – להתחיל לאכול!

 

בתאבון, ותהנו תחת כיפת השמיים!

 
ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.0) | 48 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פויקה

חשוב לדעת כשמכינים פויקה

בישול פויקה נעשה במדורה מעל גחלים ולא מעל אש גלויה. התחילו להכין את המדורה מיד כשמגיעים לשטח, עד שיש לכם גחלים אדומות ולוהטות.

חשוב לדעת כשמכינים פויקה

גודל הסיר של הפויקה

כלי הפויקה קיימים במספר גדלים שונים הטבועים הסיר. ניתן לרכוש אותם בכל רשת כלי בית וברשתות הציוד לטיולים. ההמלצה שלנו היא לקנות פויקה שיספיק לפחות ל-8 אנשים לארוחה מלאה, שזה אומר סיר פויקה שעליו נמצא המספר 2. עובדת בונוס: משמעות המספר שעל סיר הפויקה היא כמות העופות שנכנסים לתוכו בשלמותם

גודל הסיר של הפויקה

שאלות נפוצות להכנת המתכון

קל לנקות את סיר הפויקה, לפני ואחרי השימוש יש לחמם את הסיר על האש עד שהוא לוהט, לצקת פנימה מים, לערבב היטב ולשפוך החוצה, חזרו על הפעולה מספר פעמים, אל תשתמשו בסבון! הטעם שלו ילווה כל תבשיל שתכינו בעתיד. לאחר הניקוי, שמנו את הסיר בעזרת נייר סופג ושמן וכך הסיר לא יחליד.
פויקה הוא סיר עשוי ברזל יצוק, בעל מבנה מעוגל, הנתמך בשלוש רגליים. עובי הסיר אחראי על פיזור חום אחיד על פני כל הסיר, משתמשים בסיר הזה בעיקר בקמפינג או בתנאי שטח, ניתן להכין בסיר הפויקה מגוון מנות בצלייה וגם בבישול איטי.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות