מצרכים למתכון פויקה

מצרכים ל 6 מנות
1 יחידה צנצנת עגבניות מיובשות (לא חובה אך מוסיף הרבה)
0.5 קילוגרם בשר גולש חתוך לקוביות
5 יחידות תפוחי אדמה בינוניים
150 גרם אורז (מכל סוג)
3 יחידות בטטות בינוניות
100 מיליליטרים שמן זית או שמן אחר
1 קופסא פטריות שמפיניון או פטריות יער
4 ליטרים מים
1 יחידה בקבוק יין
3 יחידות בצלים בינוניים
1 כף מלח
1 יחידה ראש שום
2 כפות אבקת מרק
1 יחידה סיר פויקה
1 כפית פלפל
1 יחידה זר בזיליקום
2 יחידות פלפלים (אדומים או צהובים)
1 יחידה זר אורגנו
5 יחידות גזרים

אופן הכנת מתכון לפויקה טוב על האש

מתכון לפויקה טוב הוא משהו שלא תמיד פשוט להגיע אליו.
אמנם, פויקה הוא כלי שפחות או יותר כל מה שנכניס אליו יצא טוב אך מתכון לפויקה טוב
מצריך שנים של ניסוי וטעייה עד שמגיעים לשלמות המיוחלת.

למי שרוצה לקצר תהליכים ולהגיע אל פוייקה מושלם כבר בפעמים הראשונות,
או מי שכבר ניסה מתכונים לפויקה ורוצה לנסות משהו חדש,
מוגש להלן מתכון פויקה מעולה שיבטיח שכולם יצאו מרוצים ושבעים, וכי ההמתנה תהיה משתלמת. 

פויקה הוא סיר מיוחד שהבישול בו יכול לארוך שעות ארוכות.
ההמתנה הארוכה בזמן שהפויקה נח על האש מפתחת את התיאבון של כולם ועל כן רמת הציפיות
שנחות על כתפי מי שמכין פויקה הן גבוהות מאוד. להלן תמצאו מתכון לפויקה שיבטיח שאף אחד לא יצא מאוכזב. 

ההכנה:

1. בשלבי ההכנה חותכים את כל הירקות בצורה גסה יחסית.

2. חשוב מאוד שלפני שמתחילים בבישול כדאי להציב את הפויקה בסמוך לאש בכדי לאפשר לו להתחמם.

3. פויקה אינו צריך אש גלויה אלא מצע טוב של גחלים.

4. לאחר שהפויקה התחמם מציבים אותו על הגחלים וזה הזמן להתחיל לפעול.

5. מתכון פויקה טוב אינו מתמצה רק במרכיבים שנכנסים אל תוך הפויקה אלא גם בסדר הפעולות.

6. לכן השלב הראשון של מתכון לפויקה מנצח היא טיגון של הבצל והשום.

7. שופכים את השמן לתוך הפויקה שמתחיל לצבור חום וקולות הבעבוע מבשרים לנו שאפשר כבר להכניס את השום והבצל.

8. השלב השני של מתכון לפויקה מנצח הוא הבשר שנצרב ישירות על הסיר הרותח עם הבצל והשום בכדי שיאטם וישמור על העסיסיות שלו.

9. השלב הבא הוא השלב של כל הירקות האחרים למעט הפטריות.
בשלב זה חשוב מאוד לערבב היטב כל הזמן בכדי שכל הירקות ובעיקר הבשר יקבלו צריבה.

10. כעת נכנס היין ולאחר מכן המים בממלאים את הפויקה כמעט עד הסוף.

11. כאשר המים רותחים זה הזמן לטבל ולהכניס את המלח והפלפל, אבקת המרק ועלי התבלין.

12. כארבעים דקות לפני סיומו המשוער של הבישול מגיע זמנן של הפטריות וכחצי שעה לפני הסוף האורז צריך להכנס.

13. כאשר האורז מוכן, מגיע השלב האחרון והכי חשוב של מתכון לפויקה מעולה – להתחיל לאכול! 


כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לפויקה פויקה מתכון לפויקה מתכון מנצח לפויקה פויקה מנצח מתכון לעל האש
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

המבורגר אנטריקוט

מתכון להמבורגר בשר אנטריקוט, צוואר ושומן כבש. לא יאמינו שזה המבורגר ביתי!

כדורי המבורגר בתבשיל כרוב כבוש

הנה מתכון טעים על שימוש בהמבורגרים או קבבים שנקנו או נעשו בבית ולא נעשה בהם שימוש עדיין, נעשה מהם כדורים טעימים בת...

סלט פפאייה ירוקה

מנה תאילנדית קלאסית, קלילה, בריאה וטעימה

כשר לפסח

לביבות קישואים

ניתן להכין את המתכון גם כשר לפסח.

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!