רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
דלעת ערמונים בתנור
מתכון

דלעת ערמונים בתנור

כ-45 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

לגרסא המתוקה

לגרסא המלוחה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון קל לדלעת ערמונים בתנור, מושלם ליום קריר. מנה בריאה, מפתיעה וטעימה יכולה להתאים לכל מאורע!

אפשר את המתכון הזה עם מעט חמאה, סוכר חום וסירופ מייפל, וגם עם כל תיבול שתחשבו. איך מכינים את התענוג הזה? הנה השלבים, עקבו אחריהם ותודו לנו בסוף, הצעד הראשון הוא לחמם את התנור ל -200 מעלות.

מכינים את הדלעת הערמונים לפני כניסה לתנור

  1. חוצים את הדלעת, תגלו שחיתוך דלעת ערמונים זאת לא משימה פשוטה בהכרח, היזהרו שהדלעת לא תחליק לכם, השתמשו בסכין חדה ומסיבית.

  2. אחרי שהדלעת חצויה היפטרו  מכל הגרעינים והסיבים, השתמשו בכף מתכת וגרדו את הזרעים והסיבים (נראים כמו חוטים), עד שהדלעת שלכם נקיה וחלקה.

  3. קחו סכין חדה וחתכו פסים לאורך ולרוחב עד שהדלעת נראית כמו לוח שחמט, ריבועים. חתכו עד לעומק של חצי סנטימטר, עשו זאת  על מנת שהטעמים יחדרו פנימה בזמן האפיה.

  4. מניחים על תבנית אפיה את חצאי הדלעת עם הצד הפנימי כלפי מעלה. סופר ממליצים למלא את התבנית בחצי סנטימטר של מים על מנת שהדלעת לא תישרף או תתייבש בתנור.

תיבול דלעת ערמונים, החלק הכיפי!

  1. יש כמה וריאציות לתיבול דלעת ערמונים אפשר ללכת על קונספט חלבי ומתקתק או עשבי תיבול, יש כאלה ששמים גם בשר טחון.

  2. דלעת ערמונים בתיבול מתוק: משפשפים חצי כף חמאה בפנים של כל חצי. מפזרים מעט מלח אם אתם משתמשים בחמאה לא מלוחה. מפוררים כף סוכר חום במרכז כל חצי ומזלפים כפית סירופ מייפל.

  3. דלעת ערמונים עם עשבי תיבול: בצלחת בצד שמים שמן זית ועלי זעתר טרי, טימין או רוזמרין (אפשר גם את כולם, לפי הטעם), מורחים בנדיבות על הדלעת מפזרים מלח גס ופלפל שחור.

  4. כך או כך שמרו קצת מהתיבול לאחרי האפיה.

מכניסים לתנור, קצת סבלנות והדלעת מוכנה

  1. אופים בטמפרטורה של 200 מעלות במשך כשעה עד שעה ורבע, עד שהדלעת שחומה יפה ורכה. קשה לבשל דלעת יותר מדי, היא פשוט מתקרמלת יותר ויותר, מהניסיון שלנו שעה וקצת, זה מושלם.

  2. בסיום מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, אם תצליחו להתאפק תנו לה להתקרר קצת לפני שאתה מגישים או טועמים, מוסיפים מריחה קטנה מהתיבול שהשתמשתם בו.

קחו כפית והחלו להתענג, בתאבון :) 

 
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת דלעת ערמונים בתנור

איך לבחור דלעת ערמונים

חורף זאת העונה של דלעת הערמונים. דברים שכדאי לשים לב בקניית דלעת ערמונים: בחרו בדלעת כבדה ובעלת קליפה חלקה ללא פגמים ועובש. הנקודות שעל הדלעת לא אמורות להיות רכות, אלא קשות יחסית. הקליפה צריכה להיות בעלת צבע ירוק כהה ועמוק עם כתם צהוב או כתום במקום בו בדלעת הייתה על הקרקע לפני הקטיף, שמרו על הדלעת במקום קריר ויבש והיא תחזיק מעמד חודש ואפילו יותר.

איך לבחור דלעת ערמונים

שילוב דלעת ערמונים בתפריט, זה כדאי!

דלעת ערמונים עשירה בברזל, ויטמין A (בטא-קרוטן, נמצא בחלקים הכתומים) וויטמין C. מה שהופך אותה לבריאה ומזינה במיוחד וכל זאת יחד עם טעם משגע!

שאלות נפוצות להכנת המתכון

דלעת ערמונים קשה ולפעמים יכולה להיות מאתגרת לחיתוך :) הנה כמה עצות שיעזרו לכם: מצאו את החלק היציב של הדלעת על מנת למנוע פציעה חלילה, סובבו את הדלעת עד שאתם מוצאים את החלק היציב ביותר שלה, לאחר מכן ביחרו סכין ארוכה, חדה וכבדה, לסכין שף כבדה יש ​​את הגובה והאורך הדרושים כדי לחתוך את הדלעת. ניתן גם לשים את הדלעת במיקרוגל לדקה בערך לפני שחותכים זה ירכך את הקליפה מספיק כדי להקל על החיתוך.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות