חלת כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד וצימוקים ברום
1. הכנת הצימוקים:
משרים בקערה קטנה צימוקים ורום למשך כחצי שעה ומערבבים מדי פעם.
מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה יחד עם מחצית מכמות ממרח הטחינה עם שוקולד.
מערבבים ומניחים בצד.
2. הכנת הבצק:
בקערה גדולה שמים את כל החומרים:
קמח, שמרים, מלח, חמאה מומסת, ביצה וכוס מים אחת ומתחילים ללוש במיקסר (או ידנית), תוך הוספת מעט מים עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט שומני.
3. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים במגבת לתפיחה של חצי שעה במקום חמים.
כעבור חצי שעה לשים שוב את הבצק להוצאת אוויר ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
4. מילוי הכדורים:
לוקחים כדורי בצק, פותחים אותם בידיים לצורת עיגול וממלאים מתערובת הממרח והצימוקים בנדיבות.
סוגרים את הבצק בעדינות ומגלגלים בידיים ללחמנייה עגולה בגודל בינוני.
5. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת כאשר כדורי השמרים צמודים אחד לשני ויוצרים צורה של "חלה".
6. מברישים בביצה טרופה, זורים סוכריות שוקולד ואופים כחצי שעה עד שהכדורים זהובים.
מומלץ לאכול את הכדורים בעודם חמים.
שיכתוב: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית בתחום הקולינריה.