מצרכים למתכון קרם שניט, בננות מקורמלות ורוטב קרמל

קרם וניל
1 יחידה אינסטנט פודינג וניל
0.5 כוס חלב
1 יחידה שמנת מתוקה 38%
בצק עלים
1 יחידה בצק עלים (עדיף מחמאה)
רוטב קרמל
2 כפיות תמצית וניל
0.25 כוס מים
250 מיליליטרים שמנת מתוקה
1 כוס סוכר לבן
50 יחידות גר חמאה

אופן הכנת מתכון קרם שניט, בננות מקורמלות ורוטב קרמל - קינוח מהמם וכייפי

קרם שניט, בננות מקורמלות ורוטב קרמל

לבצק העלים
בצק עלים קפוא (עדיף מחמאה)
מוציאים למקרר לילה מראש את הבצק העלים הקפוא.
מקמחים משטח לרידוד.
מרדדים לעובי דק כ 2-3 ממ לגודל של תבנית אפייה. חותכים לעיגולים בעזרת רינג או למלבנים בעזרת חותכן פיצה.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מעל הבצק שמים נייר אפייה ומניחים תבנית נוספת מעל. (למניעת התנפחות הבצק)
אופים כ 15-17 דקות. 
מוציאים את התבנית, מפזרים אבקת סוכר בשכבה אחידה ובכמות נדיבה ליצירת קרמל.
ומכניסים לעוד 2-3 דקות עד הקרמול. להזהר שלא ישרף.

לקרם וניל:
שמנת מתוקה 38%
חצי כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
מקציפים הכל יחד לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק.

לרוטב קרמל:

ממליץ לפני ההכנה לראות סרטון הדרכה ביוטיוב.
מרכיבים:
כוס סוכר לבן
רבע כוס מים
50 גר חמאה
200- 250 מל שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומערבבים 2 שניות לאיחוד.
על חום בינוני מבשלים את הסוכר עד שהוא מבעבע ונראה כמו סירופ שקוף ואז מעלים את החום לבינוני גבוה עד שהסוכר משנה צבע לענבר. 
צריך להשגיח כי הסוכר נשרף במהירות.
מרגע שהצבע הפך לענבר מוסיפים כ 50 גרם חמאה ומערבבים. התערובת תבעבע. ברגע שהחמאה נמסה, מורידים מהגז ומוסיפים 200 מל שמנת מתוקה מערבבים מעט ואז מוסיפים 2 כפיות תמצית וניל ומערבבים היטב עד לקרמל חלק.
ניתן להוסיף מעט מלח.
הקרמל יראה מעט דליל אך הוא יתמצק במקרר.


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לקרם שניט בננות מקורמלות ורוטב קרמל קרם שניט רוטב קרמל קרם וניל
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

מגולגלות קדאיף

עוגיות קדאיף שמנת מגולגלות עם אגוזים

פבלובה מפורקת

מרנג עם תותים וקציפת מסקרפונה לקינוח מושחת

כשר לפסח

קבבונים על מקלות קינמון

שילוב מנצח של קבבונים עם הטעם המיוחד של קנמון זו חגיגה בפה

סלט חסה

מתכון לסלט חסה עשיר עם עגבניות שרי ותירס

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!