רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
ניוקי ממולא במוצרלה
מתכון

ניוקי ממולא במוצרלה

כ-60 דקות קשה כשר חלבי

מצרכים למתכון

לניוקי

לרוטב

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

ניוקי ממולא במוצרלה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מפזרים את המלח גס על תבנית ומעליה מניחים את התפוחי אדמה. 
כשהם מתרככים (לבדוק אחרי כשעה) חוצים ומרוקנים את התוכן לקערה. טוחנים היטב (עדיף עם טוחן תפ"א) כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לקמח והכדורי מוצרלה. ומערבבים.
מוסיפים קמח, חצי כוס כל פעם, עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם רטוב להוסיף קמח.
עדיף לעבוד עם בצק טיפה רטוב מאשר יבש כדי שלא יצאו ניוקי כבדים ודחוסים.
תולשים חתיכת בצק ובעזרת האצבעות פותחים לעיגול שבמרכזו שמים כדור או חצי כדור מוצרלה (תלוי בגודל הכדור) סוגרים ומכדררים לכדור (באופן שעושים קובה/ מעמול) מניחים על מגש מקומח היטב.
ממשיכים כך עד שנגמר הבצק.
אפשר להקפיא קופסא עם נייר אפייה מקומח.

מרתיחים סיר גדול עם 2 כפות מלח וזורקים את הניוקי לתוכו. כשהם צפים מעבירים למחבת עם מעט חמאה ומקפיצים מעט כדי שיקבל מעטה קריספי ואז מעבירים לרוטב.

הרוטב

בכוס עם מים רותחים מרככים את העגבניות ואז חותכים לחתיכות גסות.
מחממים את השמנת, מתבלים ומוסיפים את העגבניות עם מעט מיי הבישול של הניוקי.
מוסיפים את הניוקי מערבבים כך שכל ניוקי יקבל מהרוטב. מעבירים לצלחת. מגרדים פרמז'ן ומפזרים עלי בזיליקום.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות