רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לזניית חצילים היסטרית
מתכון

לזניית חצילים היסטרית

כ-60 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

רוטב עגבניות

לזניה

רוטב בשמל

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

שכבות של בשמל, חצילים, גבינת עיזים, מוצרלה ורוטב עגבניות

לזניית חצילים היסטרית- "אודי מבשל לחברים"

רוטב בשמל- בסיר מחממים את החמאה עד להמסה ובעבוע עדין (לא לשרוף).. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עם כף עץ לרביכה (עד שנוצר בצק).. מוזגים באיטיות ותוך כדי ערבוב את החלב ומנסים לפרק את הרביכה. מערבבים בעקביות עד שהמרקם דומה לטחינה. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט ומסירים מהאש.

רוטב עגבניות- מטגנים את הבצל והסלרי עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום הקצוצים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את המרווה, העגבניות והמים והתבלינים ומבשלים כ20 דקות על חום נמוך.
רצוי לטחון למרקם חלק (לא חובה) 

חצילים- חותכים חצילים לפרוסות בעובי 1 סמ.
משמנים עם מברשת בשמן משני הצדדים. מניחים על רשת התנור ואופים בחום 180 עד הזהבה.

הרכבת הלזנייה
בתבנית פיירקס מורחים בתחתית בשמל, מעל דפי לזניה, מעל רוטב עגבניות, חצילים, גבינת עיזים שנפרסה בעזרת פורס ביצים, מוצרלה וחוזר חלילה.
החלק העליון הוא דפי לזניה ומעליהם רוטב עגבניות שמכסה הכל ומעליו מוצרלה.
מכסים בנייר כסף ואופים בחום 180-200 כחצי שעה לאחר מכן מסירים את הנייר כסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
מחכים חצי שעה ואז אוכלים.

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות