רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
קובנה תימנית
מתכון

קובנה תימנית

כ-120 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

הפינוק של שבת

מכניסים לקערת המיקסר 300 מל מים, 2 כפות שמרים וחצי כוס סוכר. מערבבים וממתינים שיווצר מעין קצף (סימן שהשמרים התחילו לעבוד).
מוסיפים פנימה את החצי כוס סוכר השני, שאר המים והקמח המנופה. לשים 5 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-7 דקות לבצק רך ונעים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים להכפלת הנפח.
מוציאים את האויר ולשים עוד 3-5 דקות.
מחלקים ל 6 כדורים מכסים במגבת לחה ומחכים חצי שעה.

מורחים את הסיר בחמאה כולל את המכסה.

משמנים בחמאה משטח עבודה בנדיבות
 ופותחים את הבצק עם הידיים למלבן הכי גדול שאפשר (כמעט שקוף)
מורחים את הבצק בחמאה ומגלגלים לרולדה. כל רולדה חותכים ל 5 שבלולים ומעמידים בתחתית הסיר כשהספירלה כלפי מעלה במרווחים האחד מהשני כי הם עוד יתפחו הרבה.
חוזרים על הפעולה עם 2 כדורים נוספים כשאת הכדור השלישי מניחים בקומה שנייה.

סוגרים עם המכסה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. כשעה. אני שמתי מתחת לשמיכה. 
הבצק יגיע לשני שליש מהסיר ובאפייה יתפח עד למכסה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך שעה - שעה וחצי.
אם מכינים בשישי ואוכלים בשבת אז אופים כשעה בשישי. שומרים במקרר או במקום קריר ולמחרת מפזרים מספר קוביות חמאה מעל הקובנה ומכניסים לתנור לכחצי שעה בחום 140 מעלות.

להגיש לצד ביצים קשות, רסק עגבניות וסחוג

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות