רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
חצילים מטוגנים
מתכון

חצילים מטוגנים

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

מתכון לחצילים מטוגנים פשוטים להכנה

אם אתם אוהבים חצילים אבל נמאס לכם מהבלגן השמנוני והספוג שהוא עושה כשאתם מטגנים אותו, המתכון הזה בשבילכם.
חלבוני ביצה זה הנשק הסודי!
חלבוני ביצה הם המפתח לפרוסות חצילים מטוגנות מוזהבות מושלמות מבלי להשתמש ביותר מדי שמן.
השיטה הזו לא רק בריאה יותר, אלא שהיא גם קלה מאוד וטעימה מאוד.
אין כל ספק שברגע שתנסו את המתכון הזה, לא תחזרו לשום מתכון אחר!

 

איך מכינים חצילים מטוגנים

שלב 1

חותכים את החציל לעיגולים בעובי של אצבע (בערך).
ממליחים את העיגולים שחתכנו (מלח ים, מלח כשר, כל סוג של מלח יעבוד).
ודאו שבכל חציל יש כמות קטנה של מלח.
הניחו לפרוסות לשבת במשך 20 עד 30 דקות, או עד שנוצרים חרוזים של נוזלים על פני השטח.
התהליך הזה עוזר להיפטר מכל טעם מר שעלול להיות לחציל.
שימו לב שחתיכות חצילים קטנות יותר, כמו חציל יפני, הן לעתים נדירות מרירות וכנראה לא יזדקקו להמלחה במתכון הזה.
רצוי להשתמש בחציל בגודל בינוני בשל גודל הפרוסות.

שלב 2

מנגבים היטב את חתיכות החציל כדי להיפטר מהמלח ומניחים על קרש חיתוך.
מוסיפים מעט מלח לפרוסות החציל ומפזרים מעט פלפל שחור על כל פרוסה (גם לא חובה, אבל מומלץ).
בקערה קטנה מקציפים את שני החלבונים כדקה. מברישים שכבה דקה של חלבון ביצה על פרוסות החציל המתובלות, ומקפידים לכסות את כל המשטח הלבן. הופכים את הפרוסות ומורחים שכבה דקה נוספת של חלבון ביצה בצד השני. עושים זאת עד שכל החלקים הלבנים של הפרוסות מכוסים בחלבון ביצה.

שלב 3

על אש בינונית, מחממים שמן זרעי ענבים / שמן קנולה במחבת טפלון עד שהוא חם מספיק לטיגון.
ההשחמה של החציל אמורה להמשך 60 שניות.
כדי לחסוך זמן, חממו את השמן בזמן שאתם מברישים את פרוסות החציל בחלבון ביצה.

שלב 4

מכניסים בזהירות 3 פרוסות לתוך השמן החם (אין לבשל יותר מ-3-4 פרוסות בכל מנה, אחרת טמפרטורת השמן תרד).
היזהרו כי זה עלול להתיז מעט, במיוחד בדקה הראשונה.
הניחו לפרוסות להתבשל במשך שתיים עד שלוש דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות.
מוציאים את הפרוסות מהשמן החם ונותנים להן להתייבש על רשת לייבוש או על פיסת נייר סופג.

 

הצעות הגישה לחצילים מטוגנים

  1. מגישים את פרוסות החצילים המטוגנים כתוספת עם בשרים או ירקות שנצלו או צלויים.
  2. מכינים כריך צמחוני של ירקות צלויים או מטוגנים עם טחינה וממרח פסטו.
  3. עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה על גבי פרוסות החציל המטוגנות.
  4. למנה ראשונה בסגנון ים תיכוני, מניחים פרוסות חציל מטוגן על גבי חומוס ומלפפונים חמוצים.
  5. לארוחת בוקר בסגנון מזרח תיכוני, שמים ביצה מטוגנת על פרוסות החציל המטוגן ומפזרים מעט זעתר מעל.
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת חצילים מטוגנים

סלקו לחות ומרירות מהחציל

לפני טיגון פרוסות החצילים, המליחו אותם כדי לסלק כל עודף לחות וטעם לוואי מר מהחצילים.

סלקו לחות ומרירות מהחציל

המנעו מלהניח הרבה פרוסות במכה אחת

כדי להבטיח שכל פרוסה תקבל פריכות וצבע חום זהוב, הימנעו מלהניח הרבה פרוסות על המחבת. זה עלול לגרום לטמפרטורה לרדת ולחצילים לספוג יותר שמן.

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בקלות. אפשר להחליף את הביצים במתכון הזה בתחליף ביצה טבעוני או פשוט לוותר עליו.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות