רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
שניצל וינאי
מתכון

שניצל וינאי

כ-30 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

תוספות

שניצל וינאי

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

במתכון זה נלמד אתכם להכין שניצל וינאי איכותי, עם קצת שינויים בסטייל השניצל הישראלי המוכר והאהוב, חובה להשתמש בבשר עגל על מנת לקרוא למנה

שניצל וינאי הוא אחד המאכלים המסורתיים ביותר במטבח ההונגרי, למעשה הוא כל כך חשוב לעם ההונגרי שיש שם חוק, שחובה להשתמש בבשר עגל על מנת לקרוא למנה "שניצל וינאי".

מתחילים בהכנות לשניצל וינאי

  1. לנוחות מקסימלית , הכינו מראש 2 קערות: קערה עם קמח וקערה עם פירורי לחם.

  2. בקערה נוספת טרפו את הביצים והוסיפו את המלח, הפלפל, החרדל, הקצח והדבש. ערבבו היטב.

נתח שייטל איכותי ודק, המצרך החשוב ביותר בשניצל וינאי

  1. כאשר אתם קונים את נתח השייטל בקשו מהקצב לעשות אותו דק ככל שניתן (אמרו לו שזה להכנת שניצל וינאי).

  2. אם אתם חושבים שהבשר לא מספיק דק, הניחו ניילון נצמד על משטח כבד כמו קרש חיתוך שימו את נתח השייטל וכסו בעוד שכבה של ניילון נצמד.

  3. דפקו את הנתח עם פטיש שניצלים, אם אין לכם פטיש שניצלים גם מחבת כבדה תעשה את העבודה.

הכנת השניצל

  1. קחו נתח וכסו אותו היטב בקמח עד שנוצרת שכבת קמח יבשה על השייטל.

  2. נערו שאריות קמח וטבלו את הנתח בביצים הטרופות.

  3. טבלו את השייטל בפירורים הלחם עד שמתקבלת שכבה יפה ואחידה המכסה את הנתח כולו.

טיגון השניצל הוינאי

  1. מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה בגובה של בערך 2 ס"מ.

  2. ממתינים עד שהשמן רותח ומטגנים כל שניצל וינאי בערך 2-3 דק מכל צד עד שהשניצל מזהיב.

  3. הוציאו את השניצל והניחו בצלחת עם נייר סופג על מנת לספוג שאריות שמן.


 
ניסית את המתכון? איך יצא?
(4.0) | 3 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת שניצל וינאי

בחירת הבשר לשניצל וינאי

במתכונים פשוטים איכות וטריות חומרי הגלם הם חשובים ביותר. קנו את נתח בשר איכותי, אנחנו ממליצים על בשר טרי מהקצבייה מסוג שייטל (מס' 13).

דפיקת השניצל הוינאי

למרות ששלב זה מוסיף עוד קצת עבודה, אנחנו מאוד ממליצים לדפוק את הנתח היטב על מנת לקבל שניצל דק באמת. מעבר להקטנת עובי השניצל תהליך הדפיקה גם מרכך את הבשר.

דפיקת השניצל הוינאי

שאלות נפוצות להכנת המתכון

אין שום ספק שהמנה הזאת הכי טעימה כאשר היא יוצאת ישר מהמחבת, אבל במקרה שלא חיסלתם את כל השניצלים אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים. במקומות מסוימים בהונגריה נהוג לחמם מעט ולאכול בסנדוויץ.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות