רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
כדורי פירה
מתכון

כדורי פירה

כ-15 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

לציפוי

לכדורי הפירה

לטיגון (בחרו אחד)

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון מושלם לחובבי תפוח אדמה, כדורי פירה קלים להכנה ופריכים, תאמינו לנו שאתם הולכים לאהוב את זה כל כך! מושלם כתוספת לילדים או כנשנוש לצד בירה עם חברים

תפוח אדמה זה הירק האהוב עלינו ביותר, אפשר להכין אותו בכל צורה וטעם, הרתחה, טיגון בתבשיל ארוך או מרק, טעים טעים ושוב טעים!

הכנת הפירה

  1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרבעים. מלאו מים בסיר בינוני, המליחו עם חצי כפית מלח, הוסיפו את תפוחי האדמה שחתכתם. הביאו לרתיחה, והמשיכו להתבשל במשך 10-15 דקות, עד שתוכלו לנעוץ בו מזלג בקלות.

  2. שמרו כוס אחת של מים מהבישול, סננו את המים,  העבירו את תפוחי אדמה לקערה, תמעכו אותם באופן ידני עם מזלג או עם מועך תפוחי אדמה. בשביל המתכון הזה, עדיף למעוך אותם למרקם גס ולא חלק לגמריי.

הכנת המסה לכדורי הפירה

  1. תנו לפירה להתקרר מעט ולאחר מכן שטפו וקצצו דק דק עירית וכוסברה והוסיפו אל הפירה.

  2. מוסיפים את התבלינים, כף מלח, חצי כפית צ'ילי יבש ורבע כפית אבקת שום מערבבים היטב.

  3. מוסיפים את הביצה מערבבים היטב, הביצה כאן היא מה שבעצם תדביק את היחסה יחד ותגרום לה לא להתפרק בטיגון, לא לשכוח את הצעד הזה :) 

מכינים את הציפוי לכדורי הפירה

  1. מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם 2 ביצים טרופות (מי שאוהב הרבה תבלינים יכול להוסיף קצת תבלינים לביצה), וקערה עם פירורי לחם.

  2. לוקחים משהו כמו כף פירה לא יותר, מכדררים לכדור (בשלב זה ניתן לשטח את הכדור ולשים במרכז גבינה צהובה, צ׳דר, בשר טחון, מה שבא לכם ולסגור שוב לכדור).

  3. טובלים בקערת הקמח היטב, מנערים מכל השאריות.

  4. טובלים את הכדור בקערת הביצים הטרופות במהירות ועדינות (על מנת שיצא כדור מושלם).

  5. טובלים בקערת פירורי הלחם, אנחנו רוצים להגיע למצב שבו הכדור עטוף באופן אחיד לגמריי בפירורי לחם.

  6. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת לנו מסת תפוחי האדמה.

מטגנים את כדורי הפירה ומגישים

  1. מביאים סיר לטיגון עמוק בעל דפנות גבוהות, שופכים אליו 4 כוסות שמן קנולה ומדליקים את הלהבה לאש גבוהה, מחכים שהשמן ירתח

  2. טמפרטורת השמן היא חשובה מאוד בטיגון כדורי פירה, זה יקבע כמה קריספים הכדורים יהיו ועד כמה כדורים יהיו שומניים

  3. ברגע שהשמן רותח, הניחו בעדינות את הכדורים בשמן למשהו כמו 3 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ויפה.

  4. לפני הגשה אנחנו אוהבים לפזר מעט פרמזן מעל

תהנו ובתאבון!!!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 2 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת כדורי פירה

כדורי פירה שירשימו את האורחים

אפשר להגיש כדורי פירה בצבעים שונים, זה בהחלט יפה ומפתיע, בסירים נפרדים החליפו חלק מתפוחי אדמה בבטטה כתומה, וחלק מהם בבטטה סגולה, שימו לב שאת הבטטות צריך להרתיח קצת פחות זמן הן מתרככות מהר יותר, שימו לב להוציא אותם בזמן. זה יותר עבודה אבל זה שווה את זה לגמרי!

כדורי פירה שירשימו את האורחים

כדורי פירה ממולאים בגבינות

בזמן יצירת כדורי הפירה ניתן לשטח אותם בצורת עיגול ולשים באמצע גבינה צהובה, צ'דר או גבינה כחולה לאניני טעם ולכדרר את הכדור, להמשיך את תהליך הציפוי ובטיגון כרגיל, שתתנו ביס בכדור גבינה טעימה תיתן לזה קיק.

כדורי פירה ממולאים בגבינות

כדורי פירה על שיפוד

הצעת הגשה יפה ולא שגרתית, לאחר שהכדור יוצא מהמחבת שפדו אותו על שיפוד עץ, הכינו כמה שיפודים כאלה והגישו אותם בכוס גדולה או בצלחת מאורכת, שימו כמה מטבלים ליד, קטשופ, טחינה צ׳יפוטלה או מה שבא לכם.

שאלות נפוצות להכנת המתכון

המתינו שהשמן ירתח ל 350 מעלות ורק אז הכניסו את כדורי הפירה, הציפוי מקבל מכת חום מהירה וייאטם מהר יותר, אם אתם רוצים להיות מדעיים :) קנו מדחום זה לא יקר ומאוד שימושי במטבח. בונוס: לא להשתמש בנייר סופג על מנת להשאיר את הכדור קריספי, הניחו אותו ישירות על צלחת או קרש חיתוך (לא מפלסטיק)
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות