רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
תפוח עץ וחמוציות ברוטב וניל
מתכון

תפוח עץ וחמוציות ברוטב וניל

כ-60 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

לתפוחים

לרוטב הוניל

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

תפוחי עץ וחמוציות ברוטב וניל

לסיר להכניס את התפוחים הקלופים והחתוכים (מסוג גרנד סמית) עם 2/3 כוס מים, את הקינמון, החמוציות ומיץ הלימון. מבשלים על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים. מוסיפים את הברנדי תפוחים (אפשר במקום הברנדי להוסיף ויסקי או ליקר תפוחים) ומבשלים עם מכסה עד שכמות הנוזלים מתאדה עד למחצית.

רוטב הוניל:

יוצקים לסיר נוסף את החלב, מוסיפים את התמצית וניל ומחממים כמה דקות. שמים בקערית את הקורנפלור והמים ומערבבים לתמיסה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור המומס והסילאן (זילוף לפי טעם) לסיר עם החלב ומערבבים. מחזירים שוב ומחממים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת רוטב סמיך. 

ההגשה:

בתוך כלי הגשה שמים את מחית התפוחים ומעל יוצקים את רוטב הוניל. מעטרים באגוזי מלך קצוצים.

טיפ לרוטב הוניל:

במידה וההגשה של המנה לא סמוכה לבישולה: את הרוטב ניתן לחמם כדקה במיקרוגל. בתום החימום להוסיף קצת חלב ולהקציף במיקסר.

 

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות