רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
לחם מקמח מלא
מתכון

לחם מקמח מלא

כ-10 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון בייתי ללחם מקמח מלא

לתוך קערה להוסיף 2 כוסות קמח, 1.5 כפיות שמרים יבשים, קורטוב סוכר. ולערבב. להוסיף כוס מים (אפשר גם פחות מים) וללוש לבצק. 

*הבצק אמור לצאת דביק. 

להוסיף 1/4 כפית מלח וללוש על משטח מקומח כ-8 דקות. לשמן תבנית קטנה בשמן זית ולפזר בתוכה טיפה קמח. להכניס את הבצק לתבנית, לכסות במגבת ולתת לו התפחה עד שיכפיל את ניפחו. 40-60 דקות. תלוי בטמפרטורה בבית.

לאחר כשעה, להוריד את המגבת, לטפטף כמה טיפות מים על גבי הבצק, לפזר קמח וגרעיני חמניה מעל. להכניס לתנור מחומם - לאפות ב-200 מעלות, 30 דקות.

*גרעיני חמניה ניתן להוסיף גם לתוך הבצק בעת הלישה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות