רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
לחם מקמח מלא

מתכון

לחם מקמח מלא

כ-10 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

מתכון בייתי ללחם מקמח מלא

לתוך קערה להוסיף 2 כוסות קמח, 1.5 כפיות שמרים יבשים, קורטוב סוכר. ולערבב. להוסיף כוס מים (אפשר גם פחות מים) וללוש לבצק. 

*הבצק אמור לצאת דביק. 

להוסיף 1/4 כפית מלח וללוש על משטח מקומח כ-8 דקות. לשמן תבנית קטנה בשמן זית ולפזר בתוכה טיפה קמח. להכניס את הבצק לתבנית, לכסות במגבת ולתת לו התפחה עד שיכפיל את ניפחו. 40-60 דקות. תלוי בטמפרטורה בבית.

לאחר כשעה, להוריד את המגבת, לטפטף כמה טיפות מים על גבי הבצק, לפזר קמח וגרעיני חמניה מעל. להכניס לתנור מחומם - לאפות ב-200 מעלות, 30 דקות.

*גרעיני חמניה ניתן להוסיף גם לתוך הבצק בעת הלישה.


ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?

מתכונים מומלצים

מה בסיר אינסטגרם
טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות