רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קפה קר ביתי
מתכון

קפה קר ביתי

כ-5 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנת סירופ סוכר

להכנת קפה קר

תוספות אופציונליות לסירופ סוכר

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

קפה קר הוא המשקה המושלם לפתוח את היום כשהשמש בחוץ וחם, נעביר לכם כל מה שאנחנו יודעים על קפה קר, קבלו מתכון עם הצעדים הנכונים להכנת קפה קר מושלם

למה דווקא קפה קר?

הוא קטיפתי מרענן וטעים כמו קינוח וכל כך פשוט להכנה - הוסיפו קרח, את הקפה שלכם, זריקת סירופ סוכר וחלב (אפשר גם חלב סויה, חלב שקדים, חלב דל לקטוז או כל חלב שתרצו).
קבלו 3 שילובים מדהימים שכדאי לכם לנסות!

איזה סוג קפה כדאי לבחור? 

אמנם זה לא פופולרי להגיד את זה אבל לדעתנו בקפה קר אין ממש חוקים, כל מה שאתם אוהבים הולך, מה שאנחנו יכולים לעשות זה להמליץ.

  1. לממהרים או פשוט לאוהבי הקפה נמס זה כפית או שתיים לפי הטעם עם טיפה של מים רותחים.

  2. מי שיש לו מכונת קפה יכול להשתמש בה כדי להכין אספרסו אחד קצר ומרוכז העדפה שלנו זה קפה כמה שיותר חזק בקפה קר אבל שוב נתון לשיקולכם.

  3. למשקיעים ממש מבינינו לקנות תערובת של פולי קפה, לטחון בבית ולהכין אספרסו זה מדהים.
    אפשר להגיד ולסכם שקפה קר אוהב את כל סוגי הקפה והוא תמיד יוצא טעים.

  4. לא כולם יודעים אבל אפשר גם להכין קפה קר עם קפה שחור - פשוט צריך לסנן את הגרגירים.

באיזה סוג קרח להשתמש כשמכינים קפה קר?

סוג הקרח יש השפעה אדירה על הקירור והטעם של הקפה, אפילו היינו אומרים שזה המפתח לקפה טוב שגם מחזיק זמן:

  1. קרח כתוש - אם יש לכם קרח כתוש הוא בהחלט המומלץ ביותר מבחינת מהירות הקירור, רק קחו בחשבון שהוא גם זה שיימס לכם הכי מהר.

  2. קוביות קרח רגילות - זה בדרך כלל מה שיש לכם במקפיא ואנחנו אומרים, אם זה מה שיש לכו על זה!

  3. קוביות קרח גדולות - עדיף להשתמש בקוביות קרח גדולות יותר אם אתם הולכים לשתות את הקפה קר מחוץ לבית, או אם אתם פשוט אוהבים להתפנק על הקפה שלכם לאורך זמן זה. קוביות קרח גדולות נמסות לאט יותר ומקררות לאורך זמן ארוך יותר.

סירופ סוכר עם טוויסט לאוהבי הקפה הקר

מכיוון שסוכר לא מתמוסס היטב במשקה קר, הכי כדאי וקל להכין סירופ סוכר, תמיד אפשר להכין כמות ולאחסן אם אתם משתמשים לעיתים קרובות.

הבסיס מאוד פשוט: מרתיחים כוס מים ומערבבים עם כוס סוכר. אם תרצו להכין יותר פשוט עבדו עם יחס של 1:1

הנה 3 אופציות לסירופ סוכר שייקחו את הקפה שלכם לשלב הבא! (הוסיפו אותם אל הסירופ כשהוא חם):

  1. בשביל קפה קר בטעם קרמל מפנק - הוסיפו 2 כפיות גדולות של ריבת חלב, זה ייתן לקפה טעם מיוחד ורענן

  2. בשביל קפה קר בטעם וניל - אופציה מדהימה, מרעננת אך עדיין קלילה יותר מהקרמל,הוסיפו חצי כפית תמצית וניל, אנחנו ממליצים על איכותית טהורה, אבל הכל יכול לעבוד

  3. בשביל קפה קר בטעם מוקה - הוסיפו כפית גדושה של קקאו או נוטלה מה שאתם אוהבים לסירופ הסוכר שלכם.

תנו לסירופ להתקרר והכינו את הקפה.

איך מכינים קפה קר (שלב אחר שלב)

  1. הכינו את הסירופ סוכר שלכם ותנו לו להתקרר. דלגו על שלב זה אם אתה משתמש בסירופים שהכנתם מראש או שאתם פשוט שותים בלי.

  2. הכינו את האספרסו או הקפה שלכם. אם אתם מכינים קפה השתמשו בכמות המים המינימלית על מנת שהקפה יימס בצורה אחידה.

  3. הכינו כוס גדולה מלאה בקרח שבחרתם ומזגו את הקפה.

  4. לאוהבי הקפה קר על מים הוסיפו מים קרים ומעט חלב או פשוט את חלב שאתם אוהבים.

  5. הוסיפו סירופ סוכר לפ הטעם וערבבו היטב

תהנו :)

ניסית את המתכון? איך יצא?
(4.4) | 7 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת קפה קר ביתי

קפה קר לא חייב חלב

ניתן להשתמש בהכנת קפה קר בכל אחד מתחליפי החלב הזמינים בשוק, אנחנו אוהבים במיוחד חלב שקדים הוא מספק תחליף מדהים וקרמי קצת יותר מחלב רגיל.

קפה קר לא חייב חלב
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות