רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
בורקס טורקי אמיתי
מתכון

בורקס טורקי אמיתי

כ-60 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

בצק

מילוי גבינה ותרד

מילוי תפו״א

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון לבורקס טורקי אמיתי במילוי גבינה ותרד או תפו״א

אופן ההכנה לבורקס:
1. ללוש היטב את חומרי הבצק, ולהוסיף לאחר מכן את המים בהדרגתיות עד קבלת בצק לא דביק.
2. לאחר מכן קורצים מן הבצק כ20 כדורים, טובלים אותם בשמן ומניחים בתבנית, ומכניסים לקירור למשך 24 שעות.
3. לאחר 24 שעות על משטח משומן במקרר, יש לרדד כל כדור למרבד דק של בצק בעובי של נייר, ולמרוח בעזרת היד מעט שמן על הבצק.
4. יש לקפל את דפנות הבצק למרכז בצורה הזו: את השליש הימני לצד שמאל עד למרכז, את השמאלי לכיוון ימין עד למרכז, ובצורה דומה את הדפנות העליונות והתחתונות.
5. למרוח שוב מעט שמן על ה"מעטפה" שיצרנו, ונוסיף את המילוי לאורך הקצה העליון של המרובע שנוצר, נגלגל את הבצק לצורת גליל ונכניס לקירור לעוד 24 שעות נוספות.
6. לאחר הקירור, חותכים את הצינורות לטבעות, ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כאשר פניהם כלפי מעלה למשך כחצי שעה.

אופן ההכנה למילוי תפו''א:
נבשל את התפוחי אדמה עד לריכוך מלא ונמעך אותם לפירה, נערבב היטב יחד עם ביצה, מלח ופלפל.

אופן ההכנה למילוי גבינה תרד:
שוטפים היטב 2 חבילות עלי מנגולד ומשתמשים בחלק הירוק בלבד, קוצצים ומוסיפים מלח, פלפל וגבינה

בהצלחה ובתיאבון !! :)

ניסית את המתכון? איך יצא?
(1.5) | 2 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות