אופן ההכנה לבורקס:
1. ללוש היטב את חומרי הבצק, ולהוסיף לאחר מכן את המים בהדרגתיות עד קבלת בצק לא דביק.
2. לאחר מכן קורצים מן הבצק כ20 כדורים, טובלים אותם בשמן ומניחים בתבנית, ומכניסים לקירור למשך 24 שעות.
3. לאחר 24 שעות על משטח משומן במקרר, יש לרדד כל כדור למרבד דק של בצק בעובי של נייר, ולמרוח בעזרת היד מעט שמן על הבצק.
4. יש לקפל את דפנות הבצק למרכז בצורה הזו: את השליש הימני לצד שמאל עד למרכז, את השמאלי לכיוון ימין עד למרכז, ובצורה דומה את הדפנות העליונות והתחתונות.
5. למרוח שוב מעט שמן על ה"מעטפה" שיצרנו, ונוסיף את המילוי לאורך הקצה העליון של המרובע שנוצר, נגלגל את הבצק לצורת גליל ונכניס לקירור לעוד 24 שעות נוספות.
6. לאחר הקירור, חותכים את הצינורות לטבעות, ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כאשר פניהם כלפי מעלה למשך כחצי שעה.
אופן ההכנה למילוי תפו''א:
נבשל את התפוחי אדמה עד לריכוך מלא ונמעך אותם לפירה, נערבב היטב יחד עם ביצה, מלח ופלפל.
אופן ההכנה למילוי גבינה תרד:
שוטפים היטב 2 חבילות עלי מנגולד ומשתמשים בחלק הירוק בלבד, קוצצים ומוסיפים מלח, פלפל וגבינה
בהצלחה ובתיאבון !! :)