רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
מאפה בצק נוטלה ומסקרפונה
מתכון

מאפה בצק נוטלה ומסקרפונה

כ-40 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

בצק

מילוי

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מאפה קלצונה במילוי נוטלה ומסקרפונה

1. הבצק: מכניסים למיקסר חצי מכמות הקמח, את כל המים ואת כל השמרים. 

2. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית למשך למשך 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 

3. מוציאים את הבצק ומכסים אותו במגבת למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה, מחזירים את הבצק למיקסר, ומוסיפים אליו את יתרת הקמח, שמן זית ומלח. 

4. מפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד היווצרות בצק אחיד וחלק. משאירים למנוחה עוד רבע שעה, ולאחר מכן קורצים ממנו 3 כדורים (כ-180 גרם כל אחד).

5. מעבירים את הכדורים לתבנית מקומחת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

6. אפייה: מחממים תנור ל-220 מעלות. במקביל, על משטח מקומח, מוציאים כדור בצק ומרדדים אותה בצורה אובלית.

7. בעזרת מזלג, יוצרים חורים קטנים על כל שטח הבצק. בוזקים מעליו שכבה דקה של אבקת סוכר. 

8. מכניסים את הבצק לתנור למשך כ-5 דקות עד קבלת צבע חום עדין ותפיחה קלה של הבצק. מוציאים את המאפה, ומניחים לו להתקרר כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.

9. בעזרת סכין, פורסים לרוחב את המאפה. מורחים צד אחד בגבינת מסקרפונה ובצד השני - שוקולד נוטלה. חשוב להיות נדיבים בשלב הזה.

10. סוגרים את המאפה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה, ומכניסים שוב לתנור לכ-5 דקות נוספות עד לקבלת מראה מושחם. מוציאים מהתנור וניתן לבזוק מעל עוד אבקת סוכר.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות