רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
לחם שיבולת שועל
מתכון

לחם שיבולת שועל

כ-120 דקות בינוני כשר פרווה

מצרכים למתכון

בצק

בצק מקדים

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

לחם שיבולת שועל בשילוב קמח כוסמין מלא עם המון זרעונים

  1. מנפים את קמח הכוסמין, מוסיפי שמרים ומערבבים
  2. מוסיפים מים ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה
  3. מכסים ומניחים על השיש למנוחה של 6-10 שעות (מומלץ להכין בלילה ולהשתמש בבוקר למחרת
  4. לאחר המנוחה הבצק המקדים צריך להיות עם המון בועות
  5. מנפים את קמח הכוסמין והקמח הלבן לקערת מיקסר ומערבבים היטב
  6. מוסיפים סוכר, מלח, שמרים יבשים ומשפר אפייה
  7. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצק המקדים עם הבועות
  8. מוסיפים שמן ומים לפי הצורך ומעבדים עד ליצירת בצק חלק ומעט דביק
  9. מוסיפים את הזרעים המעורבים
  10.  מעבדים עד יצירת בצק אחיד ומעט דביק
  11. משמנים קערה ומניחים את הבצק מכוסה להתפחה של בערך חצי שעה
  12. מקמחים את משטח העבודה ויוצרים כדורים, מעבדים את הבצק לצורת לחם (מרדדים למלבן וסוגרים קצוות  מגלגלים ומהדקים קו תפר ומניחים כלפי מטה)
  13. מקמחים היטב את הלחם מכל הכיוונים
  14. חורצים חריצים עם סכין חדה
  15. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים היטב כאשר הלחם מכוסה
  16. מחממים תנור טורבו אפיה על 200 מעלות
  17. מניחים בתחתית התנור תבנית קאפקייקס קטנה ליצירת אדים
  18. לאפות עד להשחמה טובה ועד שנהיה קראסט בלחם
  19. אפשר להנמיך ל180 מעלות טורבו אם התנור חזק מידי
  20. לצנן היטב על רשת ולפרוס
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות