רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש

מתכון

קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש

כ-120 דקות בינוני כשר בשרי

מצרכים למתכון

לקציצות
לרוטב

אופן ההכנה

המנה המושלמת לחורף - קציצות רכות עם עשבי תיבול, רוטב חמצמץ וניחוחות של בית

1. בקערה גדולה מגרדים עם פומפיה את הבצל ותפוח האדמה.
2. מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, הסלרי, השום, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
3.  יוצרים מהתערובת כדורים (יצאו לכם כנראה בין 15-20 קציצות גדולות, תלוי בכם)
4. בסיר סוטאג' (סיר נמוך ורחב) או במחבת עמוקה מטגנים את הקציצות, משתדלים שהקציצות יהיו מטוגנות מכל הצדדים – מוציאים את הקציצות השחומות לצלחת עם נייר סופג ועוברים להכנת הרוטב.
5. באותה מחבת שבה טיגנו את הקציצות מטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה קלה (מוסיפים מעט שמן במידה וצריך)
6. מוסיפים את שורש הסלרי והפטרוזיליה, מטגנים עוד כ-5 דקות.
7. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי, מלח, פלפל ותבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את הקציצות בעדינות בין מרכיבי הרוטב – מבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
בתאבון!

(במידה בסוף הבישול יש לכם מעט מדי רוטב לטעמכם – הוסיפו עוד מים וערבבו בעדינות.
במידה ויש לכם יותר מדי רוטב – הגבירו מעט את הלהבה ובשלו בלי מכסה עוד 5 דקות(


ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?

מתכונים מומלצים

מה בסיר אינסטגרם
טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות